23-02-09

Tongerlo - Exc. Vorst : 2 - 4

Tongerlo21/02 Kadetten A Uitmatch bij Tongerlo

 

Na een hele resem afgelastingen werd er eindelijk opnieuw gevoetbald, pas de 2e competitiematch na nieuwjaar. De nummers 3 en 4 van de rangschikking namen het tegen elkaar op met als inzet een optie op een top3 plaats in de eindrangschikking. Er werd gestart met één minuut stilte n.a.v. het overlijden van een klasgenoot van enkele Tongerlo-spelers.

Het werd vrij snel duidelijk dat dit een match met hoge inzet was. Er vielen uiteindelijk 4 gele kaarten (wv 3 voor Tongerlo) en 1 rode (Tongerlo). De jonge scheids kreeg een aantal verwensingen naar zijn hoofd geslingerd van ontgoochelde Tongerlo-spelers maar reageerde daarop gepast en hield de wedstrijd goed onder controle. 

Reeds in de 1e min. gevaar voor het doel van Tongerlo wanneer Frederick Laurence kan bereiken maar de keeper komt gepast tussen. In de 7e min. een voorzet van Wout D. op links, doorgekopt door Laurence maar in armen van de keeper. Tongerlo countert evenwel regelmatig scherp tegen en na 12 minuten houdt Joren de ploeg recht wanneer hij nog net met de vingertoppen een afstandsschot tegen de lat kan duwen, waarna Ward kan wegwerken. 

In de 14e min : Simon wordt aangespeeld dicht bij de kleine baklijn en start zijn gekende “vierkante meter actie” à 2 keer een tik tussen links & rechts en een puttertje onder de keeper door in de kortste hoek : 0 – 1.  In de 20e min. Kan Wout D. nog eens aanleggen van buiten de grote baklijn maar zijn schot gaat een metertje over het doel.

Twee minuten later komt een afgeweken schot in de voeten van Stijn maar zijn poging wordt dan weer net voor de doellijn gekeerd. Tongerlo prikt ondertussen nog een paar  keer gevaarlijk tegen via hun bedrijvige kapitein maar Joren staat steeds op de juiste plaats en lost geen enkele bal.

28 min. :  Frederick wordt door Wout T. aangespeeld en steekt de bal over de verdediging naar Stijn. Deze ziet de doelman een 10-tal meter voor zijn doel staan en lobt de bal mooi over de keeper in het lege doel : 0 - 2.  Vijf minuten later  kan Laurence zich nog eens volledig op rechts doorzetten tot op de baklijn en legt achteruit naar Jonas maar die zijn schot  centimeters naast de linker doelpaal gaan.

De 0-2 bij de rust is oververdiend. Delegé Rob moet vroegtijdig weg om zijn pre-miniemen te coachen maar belooft in de kleedkamer een traktatie in geval van een overwinning, wat bij deze genoteerd staat op zijn eigen website !! Rust betekent bij Kim ook letterlijk 3 minuten zwijgen en rusten. Nog even de suikerspiegel terug op niveau brengen met een flesje “Green Extran” en na nog wat extra tactische richtlijnen wordt de 2e helft aangevat. 

Zeer dikwijls zien we Pa Vankrunkelsven niet langs de zijlijn maar tijdens de 2e helft duikt hij nog eens op. En hij weet zijn match wel uit te kiezen. Hij zag zoon Ward weer een sobere maar sterke defensie leiden, daarbij secuur geholpen door Michiel, Robin, Jonathan en Wout T.

Na 5 min. in de 2e helft  tracht Simon zijn M²-act van de 1e helft nog eens over te doen maar ditmaal is de bal te ver van zijn voet en kan de keeper de 0-3 voorkomen. Tongerlo neemt stilaan de match in handen en kan drie hoekschoppen op rij afdwingen. Deze worden alle drie nog weggewerkt maar in de 10e min. wordt het dan toch 1 - 2 wanneer de aanvoerder van Tongerlo (mits een trekfout op Ward) zich doorzet, Joren omzeild en simpel afwerkt. Tongerlo wil nu zo snel mogelijk de gelijkmaker maken en krijgt daar ook een aantal kansen toe, maar Joren houdt stand en pakt zijn beste match van het seizoen. 

Gelukkig nemen de onzen het initiatief vrij snel terug over. In de 14e min. zet Jonas zich nog eens knap door op links. Zijn schot wordt nog door de keeper gepareerd maar Simon duwt de rebound wel binnen : 1 – 3 . Jonathan maakt 20 min. voor tijd zijn rentré (na zijn schaatsaccident). Wanneer in de 24’ de nr. 11 van Tongerlo zijn 2e geel pakt na een fout op Frederick lijkt de match definitief te kantelen in het voordeel van onze mannen. Jonas krijgt nog geel voor een lichte fout en moet even later met krampen naar de zijlijn. Rond het half uur lijkt de overwinning binnen te zijn wanneer met een combinatie tussen Laurence en Simon, Stijn wordt vrijgespeeld en deze de Tongerlo-keeper (weer een paar meters voor zijn doel) opnieuw verslaat met een mooi afstandsschot : 1 - 4.  Tongerlo kan nog terugkomen tot  2- 4 maar het laatste wapenfeit is voor Wout D. , die – na goed stoorwerk van Robin - zijn schot over de lat zag getipt door de keeper.

Kim had er een slapeloze nacht voor over maar dat was achteraf gebleken blijkbaar niet nodig. Zijn gasten zijn immers bereid een extra inspanning te leveren als hij dat hen vraagt. Deze ploeg was vandaag mentaal sterker en voetballend de betere van Tongerlo. Deze wedstrijd is hoopgevend voor de nog resterende wedstrijden. Als onze gasten deze ingesteldheid kunnen aanhouden dan zullen zij (en wij) er nog veel plezier aan beleven. En daar draait het toch allemaal om zeker ! 

Nog even vermelden dat Robby eveneens present was, maar hij was zo sportief om de rangen van de Kadetten B te versterken (ook op verplaatsing tegen Tongerlo) en dat is hem blijkbaar goed gelukt : het bleef immers 0-0 in die wedstrijd. 

 Speelden mee : Stijn, Jonas, Laurence,Wout T, Michiel, Robin, Simon, Frederick, Jonathan, Joren, Ward en Wout D.

 Stefan deed het niet enkel als delegé prima maar ook als verslaggever lukt het aardig. Dank u stefan voor de invalbeurt. En mijn preminiemen die deden het natuurlijk weer prima. 24ste zegen op rij dit keer met 13-0. Maar eerlijk gezegd met die 2-4 ben ik “minstens” even gelukkig.

09:55 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.