09-03-09

KSK Heist - Exc. Vorst : 1 - 5

Heist
08/03 Kadetten A Uitmatch bij SK Heist

 We begonnen vandaag aan de eerste van drie zware wedstrijden. We gingen op verplaatsing naar Heist de 5de in de stand. In de beginfase zat de match helemaal op slot. Geen van beide ploegen kon zijn wil opdringen met veel middenveld spel te gevolg. Het duurde tot in de 8’ voor het eerste grote gevaar. Een uitbraak vanop links door Wout D maar hij trapte nipt voorlangs. Simon kwam maar een paar cm te kort om de bal in doel te glijden. Op het kwartier greep Kim in. Heist speelde een 3-4-3 en daardoor konden we onze wil in het midden niet opleggen. Door Michiel te laten aansluiten bij het middenveld en achteraan man op man (allez man?) te gaan spelen kregen wij het middenveld onder controle. Stijn zet zich in de 18’ in een stevig duel door en kan hoog de 0-1 binnentrappen. In de 20’ zet Michiel in het midden goed druk. Hij onderschept en krijgt de bal bij Simon maar die trapt voorlangs. We nemen nu de match volledig in handen en in de 21’ stuurt Frederick Stijn diep. Stijn besluit op de doelman maar Laurence is goed gevolgd en stift de bal over de keeper in doel. 0-2. Nu gaat het even snel, 22’ Laurence op Simon die dit keer met links weer voorlangs trapt. Nog eens een minuut later weer Simon  die dit keer de doelman omzeild maar de bal is net iets te ver van de voet om nog in te tikken. Met nog 3’ op de klok trapt Wout D een hoekschop die door Simon mooi wordt ingekopt. 0-3. Vlak voor affluiten test Jonas nog een de thuisdoelman die alles uit de kast moet halen om een doelpunt te voorkomen. Spijtig genoeg blesseert hij zich bij deze redding en hij kan niet meer verder. Wij hopen voor hem dat het meevalt en dat hij weer snel zijn plaatsje in doel kan innemen.

Door de wissels was het in het begin van de tweede helft even zoeken naar de juiste samenhang maar de kansen waren toch voor de onze. In de 4’ probeert Simon een lobje met links maar de bal gaat naast. Twee minuten later stuurt Simon Wout D diep maar de keeper tikt in corner. In de 7’ stuurt Laurence Wout T diep maar het schot gaat hard over. In de 12’ krijgen we een lichte penalty tegen. Joren was kansloos. 1-3. Heist geloofde er weer in maar kon geen grote kansen afdwingen. Wij nog wel. Stijn trap in de 19’ voorlangs en in de 22’ neemt Michiel een hoekschop van Wout D in een keer op de slof maar de keeper pakt hem. Met nog 10’ op de klok krijgt Wout D de bal en vanop 20 meter schildert hij de bal mooi onder de lat. 1-4. Wat er in de 27’ gebeurt gaan we niet in geuren en kleuren beschrijven, je weet nooit dat de tegenstanders dit verslag lezen. Maar een ingestudeerd nummertje van Wout D en Simon wordt door Laurence hard ingetrapt. Zelfs de thuistrainer was onder de indruk. Joren had vandaag niet al te veel werk maar moest zich in de 32’ toch reppen om een bal met de voet te onderscheppen. De laatste kans was nog voor ons maar een bedrijvige en nuttige Stijn trapte voorlangs.

Een degelijke wedstrijd van de ganse ploeg die dan ook verdiend door de onze werd gewonnen. Meteen kan Stefan trakteren volgende week. Het zal zijn met iets kouds heb ik begrepen. Ook de andere vaders hebben grootse plannen. Volgende week winnen tegen Wiekenvorst en er zit nog wat aan te komen voor de ganse ploeg. De strafste uitspraak kwam echter van Kim “Als we winnen tegen Houtvenne dan loop ik in mijne blote over de plein.” Waarvan akte.

Dinsdag geen training maar wel match in en tegen RS Beverlo om 18h45.

 Speelden mee : Stijn, Jonas, Laurence,Wout T, Michiel, Robby, Robin, Simon, Frederick, Jonathan, Joren, Ward, Joost en Wout D.

12:37 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.