13-03-09

Afscheid nemen van een vriend

De kogel is door de kerk, dit zijn mijn laatste maanden als fiere trainer van de kadetten A van Vorst.  Na veel wikken en wegen heb ik besloten om volgend jaar de provinciale kadetten van Thes sport onder mijn hoede te nemen. Een sportieve kans die ik niet kan laten liggen, dit is zoiets waarvan je zegt daar doen we het voor. Een nieuwe uitdaging, een nieuwe "bekende" omgeving, een nieuwe wind.

Toen mij 2 jaar geleden gevraagd werd de kadetten te trainen begon voor mij ook al een nieuw hoofdstuk. Ik moet zeggen dat ik daar nog geen moment spijt van heb gehad.  In tegendeel de vreugde die ik van deze groep gekregen heb heeft mij enorm veel plezier gedaan.  Een (h)echte groep zijn wij geworden met één voor één spelers die voor mekaar door een vuur zouden gaan.  Wat slapjes begon met onze B-ploeg, in een reeks met merendeel A ploegen, eindigde onverhoopt in een mooie plaats na de subtop.  Met een paar versterkingen kenden we een perfecte voorbereiding op het nieuwe seizoen.  Een top 5 moest er in zitten, hoopten we.  Wie na de 1ste match, waarin we direct wakker geschud werden door toekomstige kampioen en 9-0 verloren, nog durfde dromen van de 2de plaats werd voor gek verklaard.  Maar gaandeweg het seizoen liet mijn ploeg zien tot wat ze in staat was.  De beste matchen speelden we tegen onze directe concurrenten en grotendeels wonnen we deze veldslagen ook.  Voor mij persoonlijk zijn de 2 overwinningen tegen Tongerlo (toch de kampioen van vorig jaar) de hoogtepunten van dit seizoen.  Zeker de match op Tongerlo zal mij nog lang bij blijven.  Wat ze daar laten zien hebben vond ik echt af.  Daar zat alles in karakter, de wil, technisch verzorgd voetbal kortweg alles.  5 matchen voor het einde zijn we nog steeds in de running voor de 2de plaats waar nu stillekes toch aan gedacht wordt.  Als we echt het maximum er willen uithalen, zullen we deze matchen het niveau van Tongerlo zeker moeten halen.  Maar mijn geloof in deze groep wordt met de dag groter. Ik hoop dan uiteraard ook dat de jongens aan het einde van een zeer mooi seizoen, met heel veel doelpunten en goed voetbal de 2de plaats kunnen bemachtigen. Dit succes wens ik mijn spelers dan ook van harte toe. Aan heel de ploeg bedankt voor jullie harde werk en de fijne tijd.

 In mijn schaduw maar zeker niet minder belangrijk had ik het genoegen om samen te werken met een zeer gedreven afgevaardigde Rob Nuyts.  Iemand waarvoor ik in de loop van tijd enorm veel respect heb gekregen.  De gedrevenheid waarmee hij me bijstaat is enorm.  Van alles op de hoogte, enkel het sportieve moest ik in mijn hoofd steken.  De rest werd nauwkeurig door Rob bijgehouden. Iedere week een verslag en nu zelfs nog deze eigen mini-site. 

Echt waar, Rob bedankt voor alles!!!

 Ook Ronny de trainer van de scholieren A wil ik even bedanken voor de vele informatie die ik van hem heb gekregen.  Van hem heb ik meer geleerd dan van de trainerscursus die ik volg.

 En als laatste Jef Bertels en Frans Willemsen die me deze kans gegeven hebben om het fijne vak van een trainer te leren kennen.

 Bedankt iedereen.                                             Kim di Sante

00:22 Gepost door rob in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.