17-03-09

Exc. Vorst - Wiekevorst : 2 - 5

Wiekevorst

15/03 Kadetten A Thuismatch tegen Wiekevorst

 

We leefde al een hele tijd toe naar deze wedstrijd. Dit was de match dat het zou moeten gebeuren. In de heenmatch hadden we laten zien dat we deze ploeg aankonden. De voorbereiding was prima verlopen. Vandaag gingen wij de tweede stek tegen rechtstreeks concurrent Wiekevorst veilig stellen. Dit was het grote plan, onze ambitie.

Het is echter heel anders verlopen. Wat er fout liep? Wie weet. Overconcentratie? Zat het nakend afscheid van trainer Kim in het kopje? Een collectieve offday of was de tegenstander vandaag gewoonweg te goed? We weten het niet. Het enige wat zeker was is dat wij vandaag zeventig minuten achter de feiten aanliepen en nooit de indruk gaven dat wij deze wedstrijd konden winnen. Enkel in de openingsfase hadden wij het betere van het spel en vertoefden wij vaak op de helft van de tegenstander. In de 7de minuut kon Jonas dan ook een eerste keer dreigen maar zijn schot werd gestopt door de doelman. In de 12’ kregen wij achteraan de bal niet weg. Die van Wiekevorst aarzelden niet en knalde de bal onhoudbaar binnen in de verste hoek. Onze achterlinie doet het de laatste tijd prima maar vandaag wilde het maar niet lukken. Keer op keer kwamen we door slecht uitverdedigen in de problemen. In het midden kregen wij maar geen poot aan de grond en heerste de Wiekevorst kapitein en vooraan konden wij ons tijdens de ganse eerste helft maar zelden doorzetten. Kansen gaven we niet veel weg maar als in de 25’ we weer eens de bal niet goed wegkregen stonden we 0-2 in het krijt. Op het half uur dan toch eens eindelijk Excelsior maar Stijns schot werd door de doelman in hoekschop geduwd. In plaats van 1-2 stond het 2’ later 0-3 als wij ons achteraan op snelheid lieten vloeren. Vlak daarop kwamen we nog goed weg als een vrijetrap op de deklat belande.

Veel bij te sturen in de kleedkamer. We starten gretig aan de tweede helft maar reeds in de 3’ kregen we onze vierde treffer tegen. 0-4. Je zag de kopjes naar omlaag gaan. Gelukkig kon Stijn zich twee minuten later dan toch eens doorzetten en kon een goed gevolgde Wout D de 1-4 binnentrappen. In de 9’ miskeek de doelman van Wiekevorst zich op een vrijetrap van diezelfde Wout D en plots flakkerde de hoop weer op. 2-4. De match was nu in evenwicht en er werd gestreden om iedere bal. Mooi was het altijd niet maar de spanning maakte veel goed. Laurence zette zich op het kwartier dan toch eens door en Simon kwam maar centimeters te kort om de voorzet in doel te glijden. Dat was meteen onze laatste grote kans. We slaagde er maar niet in om het middenveld te veroveren. We moesten onze meerdere erkennen in de kapitein van Wiekevorst die steeds voorop ging in de strijd. Hij heerste in de duels en zette de lijnen uit. We gaven niet echt veel kansen weg maar een kleine tien minuten voor affluiten viel de beslissing. We hadden geen antwoord op een snelle uitbraak van Wiekevorst en met 2-5 op het bord was het over en uit. Geen van beide ploegen kan daarna nog dreigen en de match sleepte zich naar het eindsignaal. Eindstand. 2-5.

Stefan kwam zijn belofte na en trakteerde na de match op ijs maar dat was toch maar een schrale troost en kon de pijn enkel maar verzachten en niet wegnemen. Zondag komt kampioen Houtvenne op bezoek. Hopen maar dat we zijn bekomen van deze opdoffer en een degelijk resultaat kunnen neerzetten. We mogen nu de kopjes niet laten hangen we kunnen dit seizoen nog steeds afsluiten op een mooie derde plaats. Daar gaan we met z’n alle vanaf nu alles aan doen!

 Speelden mee : Stijn, Jonas, Laurence,Wout T, Michiel, Robby, Robin, Simon, Frederick, Jonathan, Joren, Ward, Joost en Wout D.

08:10 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.