23-03-09

Exc. Vorst - Houtvenne : 1 - 1

Houtvenne
22/03 Kadetten A Thuismatch tegen Houtvenne

 We stonden zondagmorgen voor een op papier onmogelijke opgave. Ongeslagen leider en kampioen Houtvenne kwam op bezoek. In de heenmatch kwamen we er op geen enkel moment aan te pas en we leefde dan ook met een bang hart naar de wedstrijd toe. We kennen hier in Klein Vorst onze wereld en hadden voor de tegenstanders een kampioenen geschenkje voorzien. Niks te verliezen vandaag dus we begonnen vrank en vrij aan de wedstrijd. De spanning die ons vorige week verlamde had plaats gemaakt voor een flinke dosis voetbalplezier. In de 2de minuut konden we voor een eerste keer dreigen maar niemand was bij de pinken als na hoekschop de doelman de bal niet kon klemmen. In de aanvangsfase licht veldoverwicht voor de onze. Het was dan ook spijtig dat Stijn in de 8’ compleet zijn schot miste. Na 10’ een eerste kans voor Houtvenne maar de bal gaat naast. Twee minuten later is Joren echter kansloos en we komen 0-1 achter. Niet getreurd echter we bleven prima voetballen. De twee volgende kansen waren voor ons maar Simon mist zijn schot en Stijn trapt naast. In de 25’ waren we er dichtbij. Mooie actie van Simon, bal achteruit op Frederick maar de keeper staat in de weg. Achteraan spelen we een dijk van een wedstrijd, we leggen de scoringsmachine van Houtvenne helemaal stil. Michiel vecht duels uit op leven en dood met een boom van een aanvaller en legt hem helemaal lam.Ook de andere moeten zeker niet voor hem onderdoen. Op het halfuur komen we goed weg als Joren een vrije trap nog net op de lat kan duwen. Drie minuten later draai Wout D een vrije trap voor doel maar Simon komt ook dit keer niet tot een schot. Net voor affluiten nog eens Excelsior met een actie Frederick Simon maar ook deze kans gaat verloren als Laurence hard overtrapt. Ruststand 0-1. Hier zat duidelijk meer in.

De tweede helft heel wat minder doelgevaar dan de eerste. De wedstrijd kan gedurende de ganse tweede helft alle kanten uit. Geen van beide ploegen kan de match volledig in handen nemen maar net als in de eerste helft hebben wij het betere van het spel en krijgen wij de beste kansen. In de 6de minuut zijn we er voor het eerst in de tweede helft dichtbij. Simon trapt onze eerste kans echter langs. Bij onze volgende aanval draait Simon zich vrij in de zestien. Hij wordt onderuit gehaald en we krijgen een strafschop mee. Wout D zet zich achter de bal en blijft ijzig kalm en hij trapt de bal dan ook haarfijn binnen. 1-1. De volgende aanval zijn we millimeters verwijderd van een voorsprong. Wout T haalt verschoeiend uit maar de doelman heeft een ultieme reflex in huis en tikt de bal nog op de lat. Die bal zagen we er allemaal al in. De match blijft nu goed in evenwicht en beide ploegen strijden vooral op het middenveld om elke centimeter. De aanvallers zitten goed in de tang van de verdedigers en de match blijft zo oerspannend. Met nog vijftien minuten op de klok komen we goed weg als de bal bij een uitbraak aan de voor ons goede kant van de paal verdwijnt. Twee minuten later breken ook wij nog eens uit maar ook het schot van Stijn gaat voorlangs. Nog tien minuten te gaan. Voor het eerst dit seizoen een twijfelende Kim. Gaan voor een super stunt : de overwinning of gaan we een op voorhand onverhoopt gelijkspel proberen veilig te stellen. Met andere woorden ga ik voor naakt of niet? Je kan zo van die dingen beloven in een opwelling waar je plots toch niet meer zo achterstaat. Nietwaar Kim? Hij nam zoals al zo vaak de juiste keuze en veranderde niks aan de ploeg. Wat goed loopt moet je laten lopen. Kansen kwamen er niet meer en de match eindigde dan ook in een gelijkspel. Dat ene puntje was het minste wat wij hadden verdiend. Nog drie van deze matchen jongens en het jaar is meer dan geslaagd. Enkel wij rapen iets tegen Houtvenne en dat is op zich al een prachtprestatie!

 Speelden mee : Stijn, Jonas, Laurence,Wout T, Michiel, Robby, Robin, Simon, Frederick, Jonathan, Joren, Ward, Joost en Wout D.

14:58 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.