31-03-09

Herselt - Exc. Vorst : 0 - 2

Herselt

29/03 Kadetten A Uitmatch bij Herselt

 Met het oog op de derde plaats stonden we vandaag voor een moeilijke opdracht. Als je naar de rankschikking kijkt dan moest Herselt een hapje zijn. Herstelt is echter ons zwart beest. In de heenwedstrijd spelen we een prima wedstrijd maar onze kwelduivel Jop laat ons wel 2-5 de boot in gaan. Met Wout T in de rug krijgt Michiel vandaag maar een opdracht mee, Jop die raakt vandaag geen bal en de rest van de ploeg moet dan de rest maar doen. Wij beginnen prima aan de wedstrijd en komen in de 3de minuut goed opzetten maar de voorzet van Stijn is net iets te scherp. Nog eens drie minuten later voorzet Jonas en het is Simon die het snelst reageert en de 0-1 kan binnentrappen. We krijgen nu even vleugels en als een actie opgezet door Laurence via Simon en Wout D beland bij Joost zorgt die met een strak schot in de verste hoek voor de 0-2. Met nog geen 10’ op de klok zitten we op rozen. Achteraan blijft Jop in de achterzak zitten van onze verdediging en komen we niet in de problemen. Op het kwartier kunnen we nog eens dreigen maar een schot van Simon gaat over. Jonas zet in de 20’ een actie op maar word tegen de grond gewerkt. In eerste instantie mislukt de vrije trap maar de bal komt toch bij Simon die echter de doelman op zijn weg vindt. Stijn zet een mooie actie op in de 25’ en kan Simon bedienen maar de doelman werkt stijlvol in corner. We blijven domineren en Laurence gaat nog eens de flank af en levert de bal in bij Stijn die over trapt. Ook de laatste kans was voor ons maar een afstandsschot van Jonas gaat nipt naast. Prima eerste helft met enkele goede acties en een verdediging die niks weggaf.

Het komt er op aan in de tweede helft niet dezelfde fout te maken als in de thuismatch en geconcentreerd te blijven verdedigen. Wij hebben echter onze les geleerd en onze achterlinie heerst over de Herselt aanval. Wij wisten voor de match dat wij daar de sleutel van de match in handen hadden en die sleutel die zat heel diep opgeborgen in de achterzak van Michiel. Onze middenvelders blijven de aanvoerlinies van Herselt afsluiten en zetten ook in de tweede helft voordurend onze aanvallers aan het werk. In de 5’ kunnen Wout en Stijn net niet bij een voorzet van Jonas en in de 7’ trapt Jonas op de keeper. Wout zet in de 10’ een mooie actie op maar Stijn trapt hard op de paal. Met nog 15’ te gaan geeft Jop het vooraan op en gaat hij spelen op de laatste man, er gaat een golf van opluchting door onze rangen en we wanen ons nu zegezeker. Jonas legt in de 20’ aan voor een vrije trap maar de doelman haalt hem prachtig onder de lat uit. Vijf minuten voor tijd trap ook Laurence nog eens op de paal en drie minuten later vindt Stijn na een mooi actie van Frederick nog een de doelman op zijn weg. De eindstand blijft zo steken op 0-2.

We speelden vandaag een prima wedstrijd en hebben nu de sleutel tot de derde plaats stevig in handen. Vandaag bleef niemand onder de verwachting en stegen er een paar boven zichzelf uit. Zondag krijgen we het bezoek van Veerle en we hopen ook deze Laakdalse derby tot een goed einde te brengen. Supporters die de laatste tijd tot onze vreugde in grote getalen komen kijken, allen op post. Misschien is er wel een goede ziel die bij winst de jongens nog eens wil verrassen, wie weet?

 Speelden mee : Stijn, Jonas, Laurence, Wout T, Michiel, Robby, Robin, Simon, Frederick, Jonathan, Joren, Ward, Joost en Wout D.

10:01 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.