28-05-09

Verslag tornooi Veerle Sport

Veerle

Op deze donderdagvoormiddag traden we in Veerle aan voor onze laatste wedstrijd van het seizoen 2008-2009. Deze laatste wedstrijd namen we het op tegen de kampioenenploeg van Balen. Wilde we het seizoen in schoonheid afsluiten dan moesten we dus nog eens vol aan de bak. Begon de wedstrijd nog gelijkopgaand al snel nam Balen het heft in handen. Er zaten er nog een paar met hun gedachte in Retie waar de avond ervoor waren gaan paintballen. We moesten dus het spel ondergaan. We werden al te makkelijk uitgespeeld en keken na 15’ reeds tegen een 0-3 achterstand aan. Pas in de 20’ staken we voor de eerste keer onze neus aan het venster maar Simon besloot op de keeper. In de daaropvolgende minuut zette Stijn zich door maar ook dit keer besloot Simon op de keeper. Ward voorkwam in de 25’ de 0-4 maar als we 1’ later nog eens werden weggetikt kon hij de 0-4 niet meer voorkomen. Op het half uur trapte Laurence hard naast maar vlak voor affluiten hadden we wel succes als Laurence een actie opzette en Simon bediende die in twee keer de bal voorbij de doelman werkte. 1-4.

We begonnen heel wat beter aan de tweede helft en als in de 3’ Wout Stijn bediende kwamen we terug in de wedstrijd. 2-4. Wij hadden nu het betere van het spel maar zowel Jonas als Stijn kregen rond de 10’ de bal niet onder controle, weg kansen. In de 14’ kwam Stijn net iets te kort om de bal voorbij de doelman te duwen. In de 16’ glipte Stijn doorheen de buitenspelval maar hij werd onterecht teruggefloten. Laurence besloot in de 19’ nog eens naast. In de 20’ hield Ward ons in de wedstrijd als hij goed in de voeten dook. Pech in de 30’ als een actie Stijn Simon ons slechts een hoekschop opleverde. De match leek gespeeld maar met nog 2’ op de klok bracht Laurence na een individuele actie de stand op 3-4. Nog even hoopte we op een gelijkspel maar tot echte kansen kwamen wij niet meer en we moesten dus vrede nemen met een 3-4 verlies.

Meteen zat het seizoen erop. Ondanks deze laatste verlieswedstrijd kijken we toch terug op een degelijk seizoen van onze groen witte bende. De doelstelling werden gehaald en we gingen er zowel als ploeg als individueel op vooruit. Trainer, afgevaardigde, spelers en supporters waren 10 maanden lang een blok en dat is op zich al een succes. Deze bende wil kostte wat het kost door met elkaar om maar te zeggen dat er een prima sfeer hing in deze groep. De enige waar we zeker afscheid van nemen is onze trainer Kim die we met pijn in het hart zien vertrekken richting Thes. Ik ben er zeker van dat ik namens de hele ploeg spreek als ik Kim bedank voor 2 seizoenen 110% inzet. Wij hopen hem nog dikwijls te mogen begroeten langs de lijn bij de wedstrijden in Vorst.

Speelden mee : Stijn, Jonas, Laurence, Wout T, Michiel, Robin, Simon, Jonathan, Ward, Joost, Wout D en Brent.

19:03 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-04-09

Hallaar - Exc. Vorst : 1 - 4

26/04 Kadetten A Uitmatch bij Hallaar

Op deze druilerige voormiddag stond voor ons de laatste competitiewedstrijd op het programma. Stijn had verplichtingen in school “sinds wanneer gaat die graag?” en keeper Joren moest geblesseerd verstek laten gaan. Ward moest dus voor een keer nog eens zijn handschoenen aantrekken. Ondanks het slechte weer of was het dankzij kwam er vandaag een uitgeslapen en gemotiveerd Excelsior uit de kleedkamer. We namen de wedstrijd onmiddellijk in handen. In de 5’ eerste kans na een actie van Joost en Jonas maar de trap van Laurence werd in hoekschop verwerkt. In de daaropvolgende minuut stuurt Michiel Simon diep. De bal komt bij Joost die intikt maar vanuit buitenspel. In de 12’ zetten Wout D en Simon een actie op en deze laatste levert de bal in bij Jonas die maar voor het inleggen heeft. 0-1. Onze honderdste goal in de competitie. Het blijft voorlopig eenrichtingsvoetbal. 18’, Frederick stuurt Simon diep maar naast en in de 20’ duikt Simon de 16 in maar de paal houd ons van een tweede doelpunt. In de 22’ mooie borstcontrole van Simon en weer op de paal en in de 23’ trapt Jonas nog eens over. Dan moet ook Ward aan het werk en hij heeft een knappe save in huis om een tegendoelpunt te voorkomen. De laatste kansen zijn dan weer voor de onze. 32’ Voorzet Wout D maar Simon net naast, 33’ actie Simon maar het schot van Jonas wordt van de lijn gehaald en tot slot hoekschop Jonas en Wout D kopt net naast. Meteen kunnen we gaan rusten met een 0-1 voorsprong.

Ook in de tweede helft delen we de lakens uit. Simon kan in de 6de minuut de bal in een geharrewar bemachtigen en meteen staat het 0-2. De match valt nu even stil tot in de 13’ Laurence nog eens de lijn afdweilt maar op de keeper besluit. Simon recupereert de bal en levert in bij Frederick maar de keeper houd met een mooie save de bal uit doel. Twee minuten later dweilt Laurence nog eens de flank af maar Simon mist compleet zijn schot. In de 21’ vrije trap Jonas en Michiel kopt over. En dan gebeurt waar we al een tijdje naar uitkeken. In de 22’ voorzet van Frederick en de bal beland bij Robby. Deze twijfelt niet en trapt onhoudbaar binnen. 0-3. Meteen zijn allereerste doelpunt in een officiële wedstrijd. In de 23’ moet Ward nog eens aan de bak. Hij komt goed uit en gaat in de voeten van een doorgebroken aanvaller. Dan was het even showtime. Wout D en Simon spelen in een aanval maar liefst 3 keer de bal tussen de benen van een verdediger door en Simon rond deze aanval beheerst af. 4-0. Diezelfde Simon staat 2’ later in de weg bij een uithaal van Joost. Op de uitbraak die hierop volgt slikken we dan toch een doelpunt. De eindstand van 1-4 op nu het bord.

Meteen zit voor deze schitterende groep de competitie erop. Voor ons mocht het nog een tijdje duren, het was een plezier om met deze groep te kunnen samenwerken. We blijven het spijtig vinden dat er aan de samenwerking met onze trainer Kim nu een eind komt maar we leggen ons neer bij zijn beslissing en wensen hem het allerbeste toe bij zijn nieuwe club Thes. Al je mag je natuurlijk nog altijd bedenken Kim. Denk eraan het gaat daar nooit zo gezellig zijn in het kille Looi.

Vrijdagavond om 20h00 staat er toch nog iets leuks op het programma als de vaders de zonen partij geven voor een wedstrijdje 7 tegen 7. Familie op post om de gasten te troosten na de wedstrijd, ze gaan het nodig hebben.

Speelden mee : Jonas, Laurence, Wout T, Michiel, Robby, Robin, Simon, Frederick, Jonathan, Ward, Joost en Wout D.

14:51 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-04-09

KFc Mol - Exc. Vorst : 4 - 1

Kfc Mol
19/04 Kadetten A Oefenwedstrijd KFc Mol

We zullen maar al beginnen met de uitvluchten voor deze ondermaatse prestatie. Michiel en Stijn waren geblesseerd en Simon en Ward zaten op de badminton. Keeper Joren speelde dus maar spits en Jonas van de B kwam hem vervangen in doel. We moesten zelfs een beroep doen op eerstejaars miniem Jens om aan twaalf man te geraken. Niemand van de tweedejaars voelde zich geroepen. Daarom ook dank u Jens, moedig dat je dat durft en wilt. De match was nog maar 1’ oud en keeper-spits Joren zorgde al voor de 0-1. Meteen het enige feit het vermelden waard in de eerste 15’. In de 18’ trapt Joren nog eens goed op doel maar de keeper werkt in hoekschop. Dan weer 10’ niks tot in de 28’ Wout een vrije trap van Jonas op de keeper kopt. In de 30’ vrije trap Wout D op de paal en Joren de rebound op de keeper. Tot slot in de 35’ actie Frederick en Jonas en laatstgenoemde trapt op de paal. Meer was er van de twee ploegen echt niet te zien.

In de tweede helft een gretiger Mol dat in de 7’ een vrije trap langs een veel te klein muurtje in doel trapt. 1-1. Drie minuten later slikken we de 2-1 als we achteraan staan te slapen en we niet ingrijpen. We worden plots wakker en spelen vijf minuten voetbal en krijgen kans op kans. 13’ Schot Lauwrence en 14’ schot Joost maar de thuisdoelman zweeft hem twee keer uit zijn doel. 15’ Voorzet Jonas en Wout D kopt op de doelman. 17’ Actie Laurence maar de bal wordt van de lijn gehaald; 18’ Voorzet Jonas maar dit keer kopt Frederick op de doelman. En dan niks meer. Jonas degelijk en Laurence goed proberen nog bakens te blijven verzetten maar worden door de andere in de steek gelaten. In de 27’ dan nog eens Mol. Jonas laat een bal los en enkel die van Mol zijn gevolgd om de 3-1 in te trappen. In de 31’ lopen ze er achteraan nog eens los door en de 4-1 staat op het bord. Enkel in de 33’ dreigen wij nog eens. Op hoekschop van Jonas haalt Wout D nog eens uit maar de uitstekende thuisdoelman haalt de bal weer van de lijn.

De einduitslag was overdreven als we naar de kansen kijken maar als we naar de inzet kijken wel verdiend. Maar allez deze ene slechte match gaat ons jaar niet verpesten daarvoor was het te goed maar het schreeuwt wel om een rechtzetting.

Speelden mee : Jonas, Laurence, Wout T, Robby, Robin, Frederick, Jonathan, Joren, Joost, Wout D, Jonas M en Jens.

12:59 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-04-09

Exc. Vorst - Veerle sport : 3 - 0

05/04 Kadetten A Thuismatch tegen Veerle

 Perfect voetbalweer voor onze eerste en meteen ook laatste thuisderby van dit seizoen. De mannen van Veerle kwamen op bezoek met als inzet ploeg van ’t dorp. Tijdens de opwarming moest de opstelling enkele wijzigingen ondergaan als Frederick en Wout D niet volledig fit bleken. Veerle trok zich massaal terug voor eigen doel en was niet van plan te worden afgestraft in deze derby. Onze jongens plaatsten daar weinig tot niks tegenover. Het tempo lag veel te laag om Veerle onder druk te zetten en we kwamen zelden aan voetballen toe. In de 7’ kon Laurence zich toch eens doorzetten op rechts maar Simon kraakte zijn schot. Nog eens 5’ later hoekschop van Joost door Laurence met het hoofd ingekopt. 1-0. De eerste degelijke bal tussen de palen was er meteen in. We vielen nu helemaal stil en het leek wel een partijtje wandelvoetbal. Het was niet toevallig Laurence die nog eens vuur in de wedstrijd bracht als hij zich in de 28’ nog eens kon doorzetten op rechts maar besloot in het zijnet. Simon zorgde in de 32’ voor een laatste bal tussen de palen. Hij haalde zwaar uit maar meer dan een hoekschop leverde dit niet op. Deze eerste helft was het slechtste wat wij dit seizoen al lieten zien.

Wie dacht dat de bijsturing tijdens de rust wel vruchten zouden afwerpen die had het behoorlijk mis. Positioneel klopte het nu wat beter en we speelden 90% van de tijd op de helft van de tegenstander maar aan inzet bleef het ontbreken. In de 8’ trapte Jonas naast en in de 10’ stond Simon in de weg bij een uithaal van Laurence. Op het kwartier dan toch eens een degelijke actie. Stijn zet zich door en bied Simon de 2-0 aan. Dan denk je nu zijn we gestart maar niets is minder waar. De volgende 10’ is er echt helemaal niks meer te zien. In de 25’ trapt Laurence op de keeper en 2’ later tikt de doelman een schot van Joost in hoekschop. We gaan nu eindelijk op zoek naar een derde doelpunt. Op het halfuur een dieptepas van Laurence maar Wout T trapt voorlangs. Nog geen minuut later zet Simon zich door op de achterlijn en legt de bal terug voor Joost die zorgt voor de 3-0. Vlak voor affluiten legt Jonathan aan maar zijn schot gaat naast. De scheids maakt dan maar een eind aan deze slappe bedoening. Eindstand 3-0.

Dit was meteen onze laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. We kunnen Kim thuis wel uitwuiven met een overwinning maar niet met goed voetbal. De door ons gevraagde oefenwedstrijden thuis die zitten er om de ene of andere duistere reden niet meer in voor dit jaar en we zullen het dus moeten doen met die paar matchen op verplaatsing tot eind Mei. Spijtig maar helaas. Verschillende ouders maken zich ondertussen ongerust over de opvolging van Kim. Ik hoop dat er snelwitte rook uit de schouw komt en wij iedereen kunnen geruststellen maar ook wij weten nog van niks. Het is maar te hopen dat er snel duidelijkheid komt en dat wij de bende kunnen samenhouden voor volgend seizoen.

 Speelden mee : Stijn, Jonas, Laurence, Wout T, Michiel, Robby, Robin, Simon, Frederick, Jonathan, Joren, Ward, Joost en Wout D.

10:58 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

31-03-09

Herselt - Exc. Vorst : 0 - 2

Herselt

29/03 Kadetten A Uitmatch bij Herselt

 Met het oog op de derde plaats stonden we vandaag voor een moeilijke opdracht. Als je naar de rankschikking kijkt dan moest Herselt een hapje zijn. Herstelt is echter ons zwart beest. In de heenwedstrijd spelen we een prima wedstrijd maar onze kwelduivel Jop laat ons wel 2-5 de boot in gaan. Met Wout T in de rug krijgt Michiel vandaag maar een opdracht mee, Jop die raakt vandaag geen bal en de rest van de ploeg moet dan de rest maar doen. Wij beginnen prima aan de wedstrijd en komen in de 3de minuut goed opzetten maar de voorzet van Stijn is net iets te scherp. Nog eens drie minuten later voorzet Jonas en het is Simon die het snelst reageert en de 0-1 kan binnentrappen. We krijgen nu even vleugels en als een actie opgezet door Laurence via Simon en Wout D beland bij Joost zorgt die met een strak schot in de verste hoek voor de 0-2. Met nog geen 10’ op de klok zitten we op rozen. Achteraan blijft Jop in de achterzak zitten van onze verdediging en komen we niet in de problemen. Op het kwartier kunnen we nog eens dreigen maar een schot van Simon gaat over. Jonas zet in de 20’ een actie op maar word tegen de grond gewerkt. In eerste instantie mislukt de vrije trap maar de bal komt toch bij Simon die echter de doelman op zijn weg vindt. Stijn zet een mooie actie op in de 25’ en kan Simon bedienen maar de doelman werkt stijlvol in corner. We blijven domineren en Laurence gaat nog eens de flank af en levert de bal in bij Stijn die over trapt. Ook de laatste kans was voor ons maar een afstandsschot van Jonas gaat nipt naast. Prima eerste helft met enkele goede acties en een verdediging die niks weggaf.

Het komt er op aan in de tweede helft niet dezelfde fout te maken als in de thuismatch en geconcentreerd te blijven verdedigen. Wij hebben echter onze les geleerd en onze achterlinie heerst over de Herselt aanval. Wij wisten voor de match dat wij daar de sleutel van de match in handen hadden en die sleutel die zat heel diep opgeborgen in de achterzak van Michiel. Onze middenvelders blijven de aanvoerlinies van Herselt afsluiten en zetten ook in de tweede helft voordurend onze aanvallers aan het werk. In de 5’ kunnen Wout en Stijn net niet bij een voorzet van Jonas en in de 7’ trapt Jonas op de keeper. Wout zet in de 10’ een mooie actie op maar Stijn trapt hard op de paal. Met nog 15’ te gaan geeft Jop het vooraan op en gaat hij spelen op de laatste man, er gaat een golf van opluchting door onze rangen en we wanen ons nu zegezeker. Jonas legt in de 20’ aan voor een vrije trap maar de doelman haalt hem prachtig onder de lat uit. Vijf minuten voor tijd trap ook Laurence nog eens op de paal en drie minuten later vindt Stijn na een mooi actie van Frederick nog een de doelman op zijn weg. De eindstand blijft zo steken op 0-2.

We speelden vandaag een prima wedstrijd en hebben nu de sleutel tot de derde plaats stevig in handen. Vandaag bleef niemand onder de verwachting en stegen er een paar boven zichzelf uit. Zondag krijgen we het bezoek van Veerle en we hopen ook deze Laakdalse derby tot een goed einde te brengen. Supporters die de laatste tijd tot onze vreugde in grote getalen komen kijken, allen op post. Misschien is er wel een goede ziel die bij winst de jongens nog eens wil verrassen, wie weet?

 Speelden mee : Stijn, Jonas, Laurence, Wout T, Michiel, Robby, Robin, Simon, Frederick, Jonathan, Joren, Ward, Joost en Wout D.

10:01 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-03-09

Exc. Vorst - Houtvenne : 1 - 1

Houtvenne
22/03 Kadetten A Thuismatch tegen Houtvenne

 We stonden zondagmorgen voor een op papier onmogelijke opgave. Ongeslagen leider en kampioen Houtvenne kwam op bezoek. In de heenmatch kwamen we er op geen enkel moment aan te pas en we leefde dan ook met een bang hart naar de wedstrijd toe. We kennen hier in Klein Vorst onze wereld en hadden voor de tegenstanders een kampioenen geschenkje voorzien. Niks te verliezen vandaag dus we begonnen vrank en vrij aan de wedstrijd. De spanning die ons vorige week verlamde had plaats gemaakt voor een flinke dosis voetbalplezier. In de 2de minuut konden we voor een eerste keer dreigen maar niemand was bij de pinken als na hoekschop de doelman de bal niet kon klemmen. In de aanvangsfase licht veldoverwicht voor de onze. Het was dan ook spijtig dat Stijn in de 8’ compleet zijn schot miste. Na 10’ een eerste kans voor Houtvenne maar de bal gaat naast. Twee minuten later is Joren echter kansloos en we komen 0-1 achter. Niet getreurd echter we bleven prima voetballen. De twee volgende kansen waren voor ons maar Simon mist zijn schot en Stijn trapt naast. In de 25’ waren we er dichtbij. Mooie actie van Simon, bal achteruit op Frederick maar de keeper staat in de weg. Achteraan spelen we een dijk van een wedstrijd, we leggen de scoringsmachine van Houtvenne helemaal stil. Michiel vecht duels uit op leven en dood met een boom van een aanvaller en legt hem helemaal lam.Ook de andere moeten zeker niet voor hem onderdoen. Op het halfuur komen we goed weg als Joren een vrije trap nog net op de lat kan duwen. Drie minuten later draai Wout D een vrije trap voor doel maar Simon komt ook dit keer niet tot een schot. Net voor affluiten nog eens Excelsior met een actie Frederick Simon maar ook deze kans gaat verloren als Laurence hard overtrapt. Ruststand 0-1. Hier zat duidelijk meer in.

De tweede helft heel wat minder doelgevaar dan de eerste. De wedstrijd kan gedurende de ganse tweede helft alle kanten uit. Geen van beide ploegen kan de match volledig in handen nemen maar net als in de eerste helft hebben wij het betere van het spel en krijgen wij de beste kansen. In de 6de minuut zijn we er voor het eerst in de tweede helft dichtbij. Simon trapt onze eerste kans echter langs. Bij onze volgende aanval draait Simon zich vrij in de zestien. Hij wordt onderuit gehaald en we krijgen een strafschop mee. Wout D zet zich achter de bal en blijft ijzig kalm en hij trapt de bal dan ook haarfijn binnen. 1-1. De volgende aanval zijn we millimeters verwijderd van een voorsprong. Wout T haalt verschoeiend uit maar de doelman heeft een ultieme reflex in huis en tikt de bal nog op de lat. Die bal zagen we er allemaal al in. De match blijft nu goed in evenwicht en beide ploegen strijden vooral op het middenveld om elke centimeter. De aanvallers zitten goed in de tang van de verdedigers en de match blijft zo oerspannend. Met nog vijftien minuten op de klok komen we goed weg als de bal bij een uitbraak aan de voor ons goede kant van de paal verdwijnt. Twee minuten later breken ook wij nog eens uit maar ook het schot van Stijn gaat voorlangs. Nog tien minuten te gaan. Voor het eerst dit seizoen een twijfelende Kim. Gaan voor een super stunt : de overwinning of gaan we een op voorhand onverhoopt gelijkspel proberen veilig te stellen. Met andere woorden ga ik voor naakt of niet? Je kan zo van die dingen beloven in een opwelling waar je plots toch niet meer zo achterstaat. Nietwaar Kim? Hij nam zoals al zo vaak de juiste keuze en veranderde niks aan de ploeg. Wat goed loopt moet je laten lopen. Kansen kwamen er niet meer en de match eindigde dan ook in een gelijkspel. Dat ene puntje was het minste wat wij hadden verdiend. Nog drie van deze matchen jongens en het jaar is meer dan geslaagd. Enkel wij rapen iets tegen Houtvenne en dat is op zich al een prachtprestatie!

 Speelden mee : Stijn, Jonas, Laurence,Wout T, Michiel, Robby, Robin, Simon, Frederick, Jonathan, Joren, Ward, Joost en Wout D.

14:58 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-03-09

Exc. Vorst - Wiekevorst : 2 - 5

Wiekevorst

15/03 Kadetten A Thuismatch tegen Wiekevorst

 

We leefde al een hele tijd toe naar deze wedstrijd. Dit was de match dat het zou moeten gebeuren. In de heenmatch hadden we laten zien dat we deze ploeg aankonden. De voorbereiding was prima verlopen. Vandaag gingen wij de tweede stek tegen rechtstreeks concurrent Wiekevorst veilig stellen. Dit was het grote plan, onze ambitie.

Het is echter heel anders verlopen. Wat er fout liep? Wie weet. Overconcentratie? Zat het nakend afscheid van trainer Kim in het kopje? Een collectieve offday of was de tegenstander vandaag gewoonweg te goed? We weten het niet. Het enige wat zeker was is dat wij vandaag zeventig minuten achter de feiten aanliepen en nooit de indruk gaven dat wij deze wedstrijd konden winnen. Enkel in de openingsfase hadden wij het betere van het spel en vertoefden wij vaak op de helft van de tegenstander. In de 7de minuut kon Jonas dan ook een eerste keer dreigen maar zijn schot werd gestopt door de doelman. In de 12’ kregen wij achteraan de bal niet weg. Die van Wiekevorst aarzelden niet en knalde de bal onhoudbaar binnen in de verste hoek. Onze achterlinie doet het de laatste tijd prima maar vandaag wilde het maar niet lukken. Keer op keer kwamen we door slecht uitverdedigen in de problemen. In het midden kregen wij maar geen poot aan de grond en heerste de Wiekevorst kapitein en vooraan konden wij ons tijdens de ganse eerste helft maar zelden doorzetten. Kansen gaven we niet veel weg maar als in de 25’ we weer eens de bal niet goed wegkregen stonden we 0-2 in het krijt. Op het half uur dan toch eens eindelijk Excelsior maar Stijns schot werd door de doelman in hoekschop geduwd. In plaats van 1-2 stond het 2’ later 0-3 als wij ons achteraan op snelheid lieten vloeren. Vlak daarop kwamen we nog goed weg als een vrijetrap op de deklat belande.

Veel bij te sturen in de kleedkamer. We starten gretig aan de tweede helft maar reeds in de 3’ kregen we onze vierde treffer tegen. 0-4. Je zag de kopjes naar omlaag gaan. Gelukkig kon Stijn zich twee minuten later dan toch eens doorzetten en kon een goed gevolgde Wout D de 1-4 binnentrappen. In de 9’ miskeek de doelman van Wiekevorst zich op een vrijetrap van diezelfde Wout D en plots flakkerde de hoop weer op. 2-4. De match was nu in evenwicht en er werd gestreden om iedere bal. Mooi was het altijd niet maar de spanning maakte veel goed. Laurence zette zich op het kwartier dan toch eens door en Simon kwam maar centimeters te kort om de voorzet in doel te glijden. Dat was meteen onze laatste grote kans. We slaagde er maar niet in om het middenveld te veroveren. We moesten onze meerdere erkennen in de kapitein van Wiekevorst die steeds voorop ging in de strijd. Hij heerste in de duels en zette de lijnen uit. We gaven niet echt veel kansen weg maar een kleine tien minuten voor affluiten viel de beslissing. We hadden geen antwoord op een snelle uitbraak van Wiekevorst en met 2-5 op het bord was het over en uit. Geen van beide ploegen kan daarna nog dreigen en de match sleepte zich naar het eindsignaal. Eindstand. 2-5.

Stefan kwam zijn belofte na en trakteerde na de match op ijs maar dat was toch maar een schrale troost en kon de pijn enkel maar verzachten en niet wegnemen. Zondag komt kampioen Houtvenne op bezoek. Hopen maar dat we zijn bekomen van deze opdoffer en een degelijk resultaat kunnen neerzetten. We mogen nu de kopjes niet laten hangen we kunnen dit seizoen nog steeds afsluiten op een mooie derde plaats. Daar gaan we met z’n alle vanaf nu alles aan doen!

 Speelden mee : Stijn, Jonas, Laurence,Wout T, Michiel, Robby, Robin, Simon, Frederick, Jonathan, Joren, Ward, Joost en Wout D.

08:10 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-03-09

Oefenwedstrijd : RS Beverlo - Exc. Vorst : 2 - 2

Beverlo10/03 Kadetten A Oefenwedstrijd RS Beverlo

 

Door kwetsuren en andere kleine ongemakken kampen er bij ons een paar met een trainingsachterstand en ontbreekt het hen aan matchritme. Daarom lasten we een extra oefenmatch in tegen RS Beverlo. De ganse eerste helft hadden we voordurend veldoverwicht en het aantal kansen was niet op twee handen te tellen. Jonas trapte in de 5’ op de keeper en Stijn de hem dat vijf minuten later na. In de 12’ mist Stijn compleet zijn schot en in de 15’ tikt de thuisgoalie een bal van Wout D in hoekschop. Een minuut later doet hij hetzelfde met een schot van Simon. Robby zet na de hoekschop zijn hoofd tegen de bal maar weer is een uitstekende thuiskeeper bij de zaak, hij tikt hem onder de lat uit. Weer hoekschop voor ons en weer Robby die kan dreigen maar weer zit de doelman er tussen.. In de 23’ trapt Wout D vanop 30 meter nipt over en in de 25’ kopt Michiel onze volgende kans over de lat. Joren was geblesseerd en Ward liet zien dat hij het nog niet heeft verleerd. Op het halfuur gaat hij prima in de voeten bij een zeldzame uitbraak van Beverlo. De twee laatste kansen zijn voor Stijn. De eerste grote kans trapt hij naast en de tweede wordt klasrijk gepakt. Prima eerste helft met maar een minpunt, elf prima kansen en zero doelpunten.

Reeds in de 2de minuut van de tweede helft krijgen wij een vrije trap. Jonas kan de keeper echter niet verschalken. Beverlo komt er nu echter wel geregeld uit en we komen twee maal goed weg als de bal wordt overgetrapt. In de 7’ lukt het ons dan toch om te scoren. Laurence zet een actie op en Jonas kan met een puntertje de 0-1 binnentrappen. In de 10’ moet Ward tot drie maal toe alles uit de kast halen om een doelpunt te voorkomen maar in de 15’ was hij kansloos op een licht toegekende vrije trap die via da paal binnenging. 1-1. We kwamen in de 20’ goed weg als de bal op de lat belande. We namen nu de draad terug op van de eerste helft. Simon haalt in de 21’ verschroeiend uit maar dit levert enkel een hoekschop op. 22’ Actie Wout D en Simon trapt over. Simon is in de 25’ op weg naar een doelpunt maar wordt onderuitgehaald. Er was er echter een die dat niet had gezien en spijtig voor ons was dat de man met het fluitje. We hebben het nu echter in handen en in de 30’ trapt Wout D op de lat en is Simon te verrast om in te trappen. Vlak daarop gaat dit keer Laurence in de 16 onderuit maar weer geeft de scheids onbegrijpelijk geen krimp. We geven het echter nog niet op, weer Laurence door, voorzet naar Simon maar die mist zijn schot. Je zal zien meestal krijg je dan het deksel op de neus en zo ook nu. We miskijken ons op een heel verre inworp en we komen in de laatste minuut 2-1 achter. We zetten nu alles op alles en worden beloond. Wout T stuurt Laurence diep die een bos van armen en benen ontwijkt en de bal beheerst binnenschuift in de verste hoek. 2-2. Meteen ook de eindstand. Een gelijkspel dat was het minste wat wij hadden verdiend.

We hebben ook minder goed nieuws. Zelf wist ik het al een tijdje maar trainer Kim maakte ook aan de gasten, ouders en supporters bekend dat hij het bij de jeugd van Excelsior voor bekeken houd. Hij heeft een veel beter aanbod van Thes op zak om daar volgend jaar de provinciale kadetten te gaan trainen. Wij roepen echter ons jeugdbestuur op om nog eens al hun wijsheid samen te rapen en alsnog een inspanning doet om Kim te behouden voor onze club. Trainers spelen dat kan iedereen, maar de gasten die je traint wat bijbrengen en er alles uithalen “ola paola”, dat kunnen er heel wat niet.

 

Speelden mee : Stijn, Jonas, Laurence, Wout T, Michiel, Robby, Robin, Simon, Frederick, Jonathan, Ward, Wout D en Joost.

22:37 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-03-09

KSK Heist - Exc. Vorst : 1 - 5

Heist
08/03 Kadetten A Uitmatch bij SK Heist

 We begonnen vandaag aan de eerste van drie zware wedstrijden. We gingen op verplaatsing naar Heist de 5de in de stand. In de beginfase zat de match helemaal op slot. Geen van beide ploegen kon zijn wil opdringen met veel middenveld spel te gevolg. Het duurde tot in de 8’ voor het eerste grote gevaar. Een uitbraak vanop links door Wout D maar hij trapte nipt voorlangs. Simon kwam maar een paar cm te kort om de bal in doel te glijden. Op het kwartier greep Kim in. Heist speelde een 3-4-3 en daardoor konden we onze wil in het midden niet opleggen. Door Michiel te laten aansluiten bij het middenveld en achteraan man op man (allez man?) te gaan spelen kregen wij het middenveld onder controle. Stijn zet zich in de 18’ in een stevig duel door en kan hoog de 0-1 binnentrappen. In de 20’ zet Michiel in het midden goed druk. Hij onderschept en krijgt de bal bij Simon maar die trapt voorlangs. We nemen nu de match volledig in handen en in de 21’ stuurt Frederick Stijn diep. Stijn besluit op de doelman maar Laurence is goed gevolgd en stift de bal over de keeper in doel. 0-2. Nu gaat het even snel, 22’ Laurence op Simon die dit keer met links weer voorlangs trapt. Nog eens een minuut later weer Simon  die dit keer de doelman omzeild maar de bal is net iets te ver van de voet om nog in te tikken. Met nog 3’ op de klok trapt Wout D een hoekschop die door Simon mooi wordt ingekopt. 0-3. Vlak voor affluiten test Jonas nog een de thuisdoelman die alles uit de kast moet halen om een doelpunt te voorkomen. Spijtig genoeg blesseert hij zich bij deze redding en hij kan niet meer verder. Wij hopen voor hem dat het meevalt en dat hij weer snel zijn plaatsje in doel kan innemen.

Door de wissels was het in het begin van de tweede helft even zoeken naar de juiste samenhang maar de kansen waren toch voor de onze. In de 4’ probeert Simon een lobje met links maar de bal gaat naast. Twee minuten later stuurt Simon Wout D diep maar de keeper tikt in corner. In de 7’ stuurt Laurence Wout T diep maar het schot gaat hard over. In de 12’ krijgen we een lichte penalty tegen. Joren was kansloos. 1-3. Heist geloofde er weer in maar kon geen grote kansen afdwingen. Wij nog wel. Stijn trap in de 19’ voorlangs en in de 22’ neemt Michiel een hoekschop van Wout D in een keer op de slof maar de keeper pakt hem. Met nog 10’ op de klok krijgt Wout D de bal en vanop 20 meter schildert hij de bal mooi onder de lat. 1-4. Wat er in de 27’ gebeurt gaan we niet in geuren en kleuren beschrijven, je weet nooit dat de tegenstanders dit verslag lezen. Maar een ingestudeerd nummertje van Wout D en Simon wordt door Laurence hard ingetrapt. Zelfs de thuistrainer was onder de indruk. Joren had vandaag niet al te veel werk maar moest zich in de 32’ toch reppen om een bal met de voet te onderscheppen. De laatste kans was nog voor ons maar een bedrijvige en nuttige Stijn trapte voorlangs.

Een degelijke wedstrijd van de ganse ploeg die dan ook verdiend door de onze werd gewonnen. Meteen kan Stefan trakteren volgende week. Het zal zijn met iets kouds heb ik begrepen. Ook de andere vaders hebben grootse plannen. Volgende week winnen tegen Wiekenvorst en er zit nog wat aan te komen voor de ganse ploeg. De strafste uitspraak kwam echter van Kim “Als we winnen tegen Houtvenne dan loop ik in mijne blote over de plein.” Waarvan akte.

Dinsdag geen training maar wel match in en tegen RS Beverlo om 18h45.

 Speelden mee : Stijn, Jonas, Laurence,Wout T, Michiel, Robby, Robin, Simon, Frederick, Jonathan, Joren, Ward, Joost en Wout D.

12:37 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-03-09

Exc. Vorst - Zammel : 7 - 0

Zammel

01/03 Kadetten A Thuismatch tegen Zammel

 

 Een half uur voor de wedstrijd zag het er naar uit dat we niet konden spelen. Er hing een dichte mist over de velden. Gelukkig verdween die tamelijk snel en het is lang geleden dat we nog eens onder zulke goede weersomstandigheden aan een wedstrijd konden beginnen. Frederick legde een laatste test af voor de wedstrijd en ondervond geen hinder meer van zijn enkel. Michiel stond wel op het wedstrijdblad maar was nog niet voldoende hersteld om mee te spelen. We begonnen goed aan de wedstrijd en reeds in de 3de minuut probeerde Frederick het maar zijn schot werd gepakt door de bezoekende doelman. In de daaropvolgende fase stuurde Simon Stijn diep. Stijn miste niet en na 4’ stond het 1-0. In de daaropvolgende minuut moest Joren voor het eerst aan de bak. Nog eens twee minuten later fout op Stijn net buiten de 16. Jonas trap voor doel en Simon trapt de 2-0 binnen. Even dachten we dat de match al binnen was en Zammel kwam opzetten. Rond het kwartier moest Joren twee keer in de voeten om een tegendoelpunt te voorkomen en trapte de Zammel aanvallers een derde kans hoog over. We gingen nu gelukkig terug iets geconcentreerder spelen. Rond de 20ste minuut trapte Wout D over, kwam Simon net niet tot een schot en trapte Wout T nog eens overhaast naast. We hadden de match nu terug in handen en in de 26’ zetten Simon een actie op over links, hij behield het overzicht en bediende Laurence die de 3-0 binnentrapte. In de slotfase van de eerste helft trapte Jonas nog eens voorlangs en deed Wout D op pas van diezelfde Jonas hem dat na.

In de beginfase van de tweede helft zette we Zammel vast voor eigen doel en stapelden we de doelkansen op. In de 2de minuut kan drie man net niet bij een vrije trap van Jonas en kan Wout net niet bij een hoekschop van Jonas. In de 4’ trapt Frederick op de paal en trapt Simon de rebound op de keeper. Ook de volgende kans gaat er niet in als Jonas met links net naast besluit. Simon vind het nu welletjes, hij draait zich mooi voorbij de verdedigers en werkt beheerst af. 4-0. Op het kwartier haalt Wout T nog eens uit maar de keeper tikt de bal nog over. Uit de hoekschop die daarop volgt komt ons volgend doelpunt, een schot van Wout D wordt nog afgeblokt maar de bal komt bij Simon die vanuit een scherpe hoek de 5-0 binnentrapt. Robby is bijna aan het feest in de 20ste minuut maar zijn kopbal raakt niet voorbij de doelman. Met nog tien minuten te gaan pakt Simon nog eens uit met zijn sleepbal vanop links en met zijn vierde zet hij de 6-0 op het bord. De volgende aanval is het bijna raak voor Robby maar zijn bal gaat voorlangs; Het was hem gegund maar dat ding wilde er niet in. Ook onze laatste aanval is succesvol. Wout D stuurt Stijn diep en die trapt de bal hard in de linker benedenhoek. 7-0. Meteen ook de eindstand.

Door de nederlaag van Tongerlo staan we nu iets steviger op de derde plaats. Volgende zondag in Heist kunnen wij een belangrijke stap zetten richting top drie. Zoals beloofd waren er na de match frieten met curryworsten. Voor 20 man friet en 40 curryworsten en dat hebben we met zijn zestienen bijna allemaal binnengespeeld.

 Speelden mee : Stijn, Jonas, Laurence,Wout T, Robby, Robin, Simon, Frederick, Jonathan, Joren, Ward, Joost en Wout D.

22:06 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-02-09

Tongerlo - Exc. Vorst : 2 - 4

Tongerlo21/02 Kadetten A Uitmatch bij Tongerlo

 

Na een hele resem afgelastingen werd er eindelijk opnieuw gevoetbald, pas de 2e competitiematch na nieuwjaar. De nummers 3 en 4 van de rangschikking namen het tegen elkaar op met als inzet een optie op een top3 plaats in de eindrangschikking. Er werd gestart met één minuut stilte n.a.v. het overlijden van een klasgenoot van enkele Tongerlo-spelers.

Het werd vrij snel duidelijk dat dit een match met hoge inzet was. Er vielen uiteindelijk 4 gele kaarten (wv 3 voor Tongerlo) en 1 rode (Tongerlo). De jonge scheids kreeg een aantal verwensingen naar zijn hoofd geslingerd van ontgoochelde Tongerlo-spelers maar reageerde daarop gepast en hield de wedstrijd goed onder controle. 

Reeds in de 1e min. gevaar voor het doel van Tongerlo wanneer Frederick Laurence kan bereiken maar de keeper komt gepast tussen. In de 7e min. een voorzet van Wout D. op links, doorgekopt door Laurence maar in armen van de keeper. Tongerlo countert evenwel regelmatig scherp tegen en na 12 minuten houdt Joren de ploeg recht wanneer hij nog net met de vingertoppen een afstandsschot tegen de lat kan duwen, waarna Ward kan wegwerken. 

In de 14e min : Simon wordt aangespeeld dicht bij de kleine baklijn en start zijn gekende “vierkante meter actie” à 2 keer een tik tussen links & rechts en een puttertje onder de keeper door in de kortste hoek : 0 – 1.  In de 20e min. Kan Wout D. nog eens aanleggen van buiten de grote baklijn maar zijn schot gaat een metertje over het doel.

Twee minuten later komt een afgeweken schot in de voeten van Stijn maar zijn poging wordt dan weer net voor de doellijn gekeerd. Tongerlo prikt ondertussen nog een paar  keer gevaarlijk tegen via hun bedrijvige kapitein maar Joren staat steeds op de juiste plaats en lost geen enkele bal.

28 min. :  Frederick wordt door Wout T. aangespeeld en steekt de bal over de verdediging naar Stijn. Deze ziet de doelman een 10-tal meter voor zijn doel staan en lobt de bal mooi over de keeper in het lege doel : 0 - 2.  Vijf minuten later  kan Laurence zich nog eens volledig op rechts doorzetten tot op de baklijn en legt achteruit naar Jonas maar die zijn schot  centimeters naast de linker doelpaal gaan.

De 0-2 bij de rust is oververdiend. Delegé Rob moet vroegtijdig weg om zijn pre-miniemen te coachen maar belooft in de kleedkamer een traktatie in geval van een overwinning, wat bij deze genoteerd staat op zijn eigen website !! Rust betekent bij Kim ook letterlijk 3 minuten zwijgen en rusten. Nog even de suikerspiegel terug op niveau brengen met een flesje “Green Extran” en na nog wat extra tactische richtlijnen wordt de 2e helft aangevat. 

Zeer dikwijls zien we Pa Vankrunkelsven niet langs de zijlijn maar tijdens de 2e helft duikt hij nog eens op. En hij weet zijn match wel uit te kiezen. Hij zag zoon Ward weer een sobere maar sterke defensie leiden, daarbij secuur geholpen door Michiel, Robin, Jonathan en Wout T.

Na 5 min. in de 2e helft  tracht Simon zijn M²-act van de 1e helft nog eens over te doen maar ditmaal is de bal te ver van zijn voet en kan de keeper de 0-3 voorkomen. Tongerlo neemt stilaan de match in handen en kan drie hoekschoppen op rij afdwingen. Deze worden alle drie nog weggewerkt maar in de 10e min. wordt het dan toch 1 - 2 wanneer de aanvoerder van Tongerlo (mits een trekfout op Ward) zich doorzet, Joren omzeild en simpel afwerkt. Tongerlo wil nu zo snel mogelijk de gelijkmaker maken en krijgt daar ook een aantal kansen toe, maar Joren houdt stand en pakt zijn beste match van het seizoen. 

Gelukkig nemen de onzen het initiatief vrij snel terug over. In de 14e min. zet Jonas zich nog eens knap door op links. Zijn schot wordt nog door de keeper gepareerd maar Simon duwt de rebound wel binnen : 1 – 3 . Jonathan maakt 20 min. voor tijd zijn rentré (na zijn schaatsaccident). Wanneer in de 24’ de nr. 11 van Tongerlo zijn 2e geel pakt na een fout op Frederick lijkt de match definitief te kantelen in het voordeel van onze mannen. Jonas krijgt nog geel voor een lichte fout en moet even later met krampen naar de zijlijn. Rond het half uur lijkt de overwinning binnen te zijn wanneer met een combinatie tussen Laurence en Simon, Stijn wordt vrijgespeeld en deze de Tongerlo-keeper (weer een paar meters voor zijn doel) opnieuw verslaat met een mooi afstandsschot : 1 - 4.  Tongerlo kan nog terugkomen tot  2- 4 maar het laatste wapenfeit is voor Wout D. , die – na goed stoorwerk van Robin - zijn schot over de lat zag getipt door de keeper.

Kim had er een slapeloze nacht voor over maar dat was achteraf gebleken blijkbaar niet nodig. Zijn gasten zijn immers bereid een extra inspanning te leveren als hij dat hen vraagt. Deze ploeg was vandaag mentaal sterker en voetballend de betere van Tongerlo. Deze wedstrijd is hoopgevend voor de nog resterende wedstrijden. Als onze gasten deze ingesteldheid kunnen aanhouden dan zullen zij (en wij) er nog veel plezier aan beleven. En daar draait het toch allemaal om zeker ! 

Nog even vermelden dat Robby eveneens present was, maar hij was zo sportief om de rangen van de Kadetten B te versterken (ook op verplaatsing tegen Tongerlo) en dat is hem blijkbaar goed gelukt : het bleef immers 0-0 in die wedstrijd. 

 Speelden mee : Stijn, Jonas, Laurence,Wout T, Michiel, Robin, Simon, Frederick, Jonathan, Joren, Ward en Wout D.

 Stefan deed het niet enkel als delegé prima maar ook als verslaggever lukt het aardig. Dank u stefan voor de invalbeurt. En mijn preminiemen die deden het natuurlijk weer prima. 24ste zegen op rij dit keer met 13-0. Maar eerlijk gezegd met die 2-4 ben ik “minstens” even gelukkig.

09:55 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-02-09

Exc. Vorst - Immervoort : 6 - 0

immervoort

01/02 Kadetten A Thuismatch tegen Immervoort

 

Eindelijk konden wij nog eens de wei in om een partijtje voetbal te spelen. Koning winter zorgde voor zes weken zonder competitie voetbal. Door de vrieskou lag het plein er keihard bij. Wij trokken er ons niks van aan en stormden meteen naar voor. Reeds in de eerste minuut trapte Michiel onze eerste kans naast, Wout deed hem dat 2’ later na. In de 7’ geharrewar voor doel, Jonas komt bij de bal en meteen staat het eerste doelpunt van 2009 op het bord. 1-0. In de 11’ kopt Simon een hoekschop voorlangs en in de daaropvolgende minuut trapt hij over. In de 16 is het dan toch raak. Jonas stuurt Laurence diep en Simon trapt de voorzet binnen. 2-0. We zijn gedurende de ganse eerste helft heer en meester en als Frederick in de 19’ een actie opzet rond hij die zelf af. 3-0. We houden zonder te dreigen de match in handen en als Stijn zich in de 28’ doorzet en via de verste paal binnentrapt kunnen we goed 5’ later verdiend gaan rusten met een 4-0 voorsprong.

In de tweede helft is het bij de eerste aanval meteen raak. Mist Jonas zijn schot op een voorzet van Laurence, Simon doet dat niet en met nog geen minuut op de klok staat het al 5-0. Op het moeilijk bespeelbare veld houden we de wedstrijd stevig in handen. Simon strand in de 9’ tot twee maal toe op de doelman en Stijn treft in de 14’ de lat. Joren beleefde een rustige morgen hij moest maar twee keer tussenkomen in de ganse wedstrijd en knapte deze werkjes rustig op. Halfweg de tweede helft stak Joost de bal binnendoor op Simon. Die bleef ijzig kalm en zorgde voor de 6-0. In de 20’ onze beste aanval die door Jonas nipt werd naast getrapt. Simon zet in de 24’ drie man in de wind, legt af op Frederick maar de bal gaat naast. Vier minuten later nieuwe actie Simon, dit keer legt hij af op Jonas maar deze mist de controle. Simon probeert het nog een derde keer maar zijn aflegger wordt door drie man gemist en weg kans. In de slotfase zit Stijn net sneller op de bal dan de bezoekende doelman, maar ook deze laatste kans gaat verloren.

We zagen vandaag een bij momenten goed voetballend excelsior dat dan ook verdiend de drie punten thuishield. Volgende week naar Hallaar dat Wiekenvorst, de tweede uit de stand, dit weekend in bedwang hield. Een gewaarschuwde ploeg is er twee waard!!!

 

Speelden mee : Stijn, Jonas, Laurence,Wout T, Michiel, Robby, Robin, Simon, Frederick, Joren, Ward, Joost en Wout D.

 

21:59 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-01-09

Exc. Vorst - Ramsel : 8 - 0

bal3
20/12 Kadetten A Thuismatch tegen Ramsel

 

In de laatste match voor nieuwjaar moesten onze gasten het opnemen tegen het voorlaatst geklasseerde Ramsel. Ondanks het miezerige weer liep het stadion toch weer vol aan de kant tussen de inkom en de kantine. Sinds de match tegen “Immer Voort “ weten we dat we dergelijke “makkelijke” matchen best niet te licht opnemen. Het moet echter gezegd dat de tegenstander er deze keer zeer weinig van bakte en bij momenten namen de onzen dit  voorbeeld over. Gelukkig er was bij tussenpozes ook goed voetbal te zien. In de 5’ zet Michiel een actie op door het midden waarna Simon de keeper treft en Wout T. de rebound via de paal in doel ziet belanden (1-0). In de 8e minuut de enige noemenswaardige actie van Ramsel in de ganse wedstrijd maar Joren maakt het schot onschadelijk. In de 13e min. valt de 2-0 wanneer Simon Wout D. vrij speelt en deze in de verste hoek afwerkt. Wout D. krijgt in de volgende minuten nog 2 mooie kansen om de score verder op te drijven maar de paal en vervolgens de Ramselse keeper staan hem hierbij in de weg. Na een mooie combinatie tussen Jonas en Frederick komt de bal in de 20e min. bij Simon die via een prima actie Wout D bediend en deze werkt mooi af (3-0).  Amper 1 minuut later zet Wout D zich door op links en zijn voorzet wordt aan de tweede paal door Laurence in één tijd knap in doel gewerkt (4-0). In de laatste 15 minuten is er wel overwicht van onze groen-witten maar er worden geen vloeiende acties meer opgebouwd. We modderden een beetje aan, samen met de tegenstander. Rusten geblazen en hopen op een betere 2e helft.

Deze begint hoopvol. Michiel zet in de 2e min. samen met Stijn een aanval op rechts op . De voorzet wordt door Wout D. op de keeper getrapt. Simon test de Ramselse keeper 2 maal in de 4e en 7e  minuut maar voorlopig houdt deze stand. Eén minuut later komt Wout D. via een mooie solo alleen voor doel maar vergeet zijn actie om te zetten “in een moment van glorie” (© Kim D.S.). De rebound van Simon belandt via de paal in de handen van de keeper. Onze voorlinie miste vandaag de nodige scherpte om de score nog verder te laten oplopen dan de eindscore. Na een lange afwezigheid maakt Joost in de 14e min. zijn rentree in de ploeg. Frederick vervangt de licht gekwetste Ward op de liberoplaats. Robin, Jonathan en Robby moeten elk nog éénmaal ingrijpen bij een doorbraak van de Ramselse spits en doen dat schitterend want daarna komt Ramsel niet meer in het stuk voor. Na 15 minuten breekt opnieuw een mindere periode aan waarin weinig of niets gebeurd. Er wordt een kwartier lang te weinig gecombineerd om echt goede kansen af te dwingen. Toch hebben zowel Wout D, Wout T, Stijn en vervolgens Jonas een mogelijkheid om te scoren maar het zit duidelijk niet altijd mee vandaag. In de laatste 5 minuten beseffen de onzen dat een 4-0 overwinning tegen deze tegenstander niet veel glans heeft. Iedereen is bereid om weer een tandje hoger te schakelen en er vallen zowaar nog vier doelpunten. In de 30e min. neemt Stijn de voorzet van Wout D. in één tijd op de slof en staat de forfaitscore op het bord. Drie minuten later breekt Wout D. opnieuw door op links en legt achteruit op Jonas die de hoek maar moet uitkiezen (6-0). Weer 3 min. later dribbelt Simon, na pas van Wout T., tot op de doellijn en legt achteruit op Stijn die de 7-0 simpel binnentikt. In de 38e min (de scheids had er duidelijk zin in) gaat Simon, na een dieptepas van Joost, solo verdediging en keeper voorbij en zet de eindstand, 8-0, op het bord.

Tijdens de ganse match kwam onze verdediging geen enkele keer in de problemen. Robin en Ward staken samen de nummer 9 van Ramsel in hun binnenzak waardoor Robby en Jonathan de kans zagen om een aantal prima aanvallen mee op te zetten. Michiel keerde elke uittrap van de keeper terug met het hoofd en Joren……die stond zich vandaag een beetje te vervelen. Als we de match van Houtvenne even buiten beschouwing laten hebben deze gasten een sterke defensie opgebouwd die niet zomaar wordt gepasseerd. ACHT-Nul dus, een prima uitslag maar een iets mindere wedstrijd. Toch hebben de mannen van coach Kim Di Sante en délegé Rob Nuyts een prima heenronde achter de rug met 27 punten op 39, slechts 2 nederlagen en een 3e plaats in de rangschikking. De eerste match na nieuwjaar hopen we op een goede prestatie tegen Herselt, de enige ploeg die ons (Houtvenne = buiten categorie) in de heenronde op de kniëen kreeg.

Toch nog even volgend fait-divers meegeven : tijdens de aanloop voor de traditionele schuifpartij (na een overwinning) stelde onze jongens vast dat hun supporters (de vaders!), die gewoonlijk een applaus geven bij deze duik, niet meer langs de zijlijn stonden wegens reeds op zoek naar wat “kantinewarmte”. Ze beslisten dan maar wat naar rechts uit te wijken en voor de kantine op hun buik te schuiven. Toch een minpuntje voor deze anders doorgaans sportieve heren J. 

 

Speelden mee : Stijn, Jonas, Laurence,Wout T, Michiel, Robby, Robin, Simon, Frederick, Jonathan, Joren, Ward, Joost en Wout D.

 

Met dank aan gelegenheids reporter-délegé Stefan.

00:10 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Booischot - Exc. Vorst : 3 - 3

Booischot
14/12 Kadetten A Uitmatch bij VC Booischot

 

Er was heel wat overredingskracht nodig om de jonge scheids ervan te overtuigen dat het veld perfect bespeelbaar was. Jonathan en Robin kwamen terug uit blessure. Joost blijft nog sukkelen met de lies en Ward was geveld door examenkoorts “wiskunde”. Er was deze week niet getraind, school ging zoals altijd voor op voetbal maar daar was in de beginfase niks van te merken. Een gretig Excelsior trok het laken onmiddellijk naar zich toe. Reeds in de 1’ zette Wout D zich door op de linkerflank en zijn voorzet werd door Laurence ingetrapt. 0-1. Twee minuten later weer Wout die dit keer Stijn bediende maar de keeper blokt het schot af. We blijven er voor gaan en in de 4’ trapt Jonas naast. Wout zet zich in de 9’ voor de zoveelste keer door en dit keer komt de bal via Stijn in de voeten van Simon. Dit soort kansen mist hij bijna nooit maar ook hij besluit op de keeper. In de 17’ verschijnt Booischot voor het eerst in onze 16. Pech als Wout onbewust een aanvaller aantikt en we een penalty tegen krijgen. 1-1. Plots lukt er niet veel meer en Booischot neemt de match in handen. We komen overal een stapje te laat en moeten het spel ondergaan. Enkel Jonas kan nog een dreigen maar zijn schot gaat over. Op het half uur komen we heel goed weg als Booischot een open doelkans naast trapt. In de tegenactie komen we er voor een keer goed uit en als Simon een voorzet van Laurence in een keer op de slof neemt komen we voor een tweede keer op voorsprong. 1-2. Meteen ook de ruststand van deze aangename eerste helft.

De tweede helft was het spelpeil van veel mindere kwaliteit. In de 2’ lieten wij ons achteraan verrassen en alles was te herdoen. 2-2. De match was heel wat steviger dan in de eerste helft en dit ging ten koste van goed voetbal. Veel middenveld spel met nog weinig goede combinaties. Geen van de beide ploegen kon nog zijn wil opleggen. In de 10’ draaide Jonas een vrije trap voor doel en Frederick joeg aan de tweede paal de bal in de kruising. 2-3. Booischot probeerde nu het laken naar zich toe te trekken maar kon niet onmiddellijk voor doelgevaar zorgen tot in de 25’ als Michiel bij het ontzetten in de rug werd geduwd en de bal niet weggeraakt in onze 16. In plaats van fout mee krijgen wij in deze fase een doelpunt tegen. 3-3. Joren moest net als bij de twee andere doelpunten machteloos toezien hoe de bal in doel verdween, buiten deze drie kwam er geen enkele bal tussen zijn palen. Beide ploegen namen vrede met deze stand en tot grote kansen kwamen ze niet meer.

Misschien was een gelijkspel wel een juiste uitslag geen van beide ploegen verdiende het om te verliezen. Nu ZATERDAG thuis tegen Ramsel om 10h00 onze laatste wedstrijd van 2008. Wie moest er weer voor koffiekoeken zorgen?

 

Speelden mee : Stijn, Jonas, Laurence,Wout T, Michiel, Robby, Robin, Simon, Frederick, Jonathan, Joren en Wout D.

00:06 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wiekenvorst - Exc. Vorst : 2 - 2

Wiekevorst
31/11 Kadetten A Uitmatch bij SC Wiekevorst

 

Als laatste wedstrijd van de heenronde stond er nog een topper tussen de nummers 2 en 3 op het programma. Door kwetsuren konden we geen beroep doen op Joost, Robin en Jonathan. We kregen echter “versterking” van Brent die overkwam van de B kadetten. Op een loodzwaar modderig veld “wie ik ook ooit hoor klagen over de velden van Excelsior die plaats ik hoogstpersoonlijk een 41 onder zijn kont” namen we een prima start. Reeds in de eerste minuut neemt Simon de bal mooi uit de lucht maar het schot gaat nipt naast. Twee minuten later knalt Stijn over en in de 4’ is er een pracht save nodig van de thuisdoelman om een schot van Frederick uit de hoek te tikken. We hadden de match onder controle en hadden het betere van het spel. Op het kwartier haalt Jonas uit vanop 25 meter maar ook nu is de doelman bij de zaak en tikt de bal op de lat. In de 24’ actie Simon maar Jonas trapt over en in de 25’ actie Stijn en Laurence, Simon mist echter zijn schot. In de daaropvolgende minuut hoekschop Jonas, Michiel kopt in aan de tweede paal maar de bal blijft steken in de modder, gelukkig is Wout D er eerst bij en de oververdiende 0-1 is een feit. Michiel kreeg in deze fase een voet tegen het hoofd en moest worden vervangen. We moesten nu onze achterlinie herschikken. Even sloop er twijfel in de ploeg en Wiekevorst kwam opzetten. Onder leiding van Brent hielden wij echter makkelijk stand en Joren kwam niet een keer in de problemen. In de laatste minuut echter pech als Wout D weggleed en zijn tegenstander de bal van net buiten de 16 onhoudbaar binnenjoeg. 1-1. Meteen ook de ruststand.

De tweede helft was Michiel terug paraat en we begonnen weer sterk. In de tweede minuut kwam Laurence maar een voet te kort om in te trappen. Wiekevorst trok echter langzaam het spel naar zich toe en we kwamen in de 10’ goed weg als de bal op de paal belande. Het duurde tot in de 20’ alvorens we een volgende kans konden noteren. Het was de eerste en enige maal dat onze achterlinie even niet kort genoeg dekte en meteen stond het 2-1. In de 22’ hield Jonas ons in de match als hij goed uitkwam en de bal uit de voeten gleed van een ontsnapte Wiekevorst spits. Vanaf nu namen weer wij de match in handen op zoek naar de gelijkmaker. Stijn strand in de 22’ op de keeper en we voeren nu de druk op. De laatste 5’ achteraan man op man en Michiel mee een rij naar voor. Er volgen een paar hete standjes voor het Wiekevorst doel maar deze leveren geen open kansen op. In de slotminuut dan toch gerechtigheid. Wout D gooit de bal blind voor doel, Simon neemt mooi mee en met een geplaatst schot zorgt hij voor de verdiende 2-2 eindstand.

Dit was vandaag een van onze beste wedstrijden van het lopende seizoen. Achteraf zaten wij met een dubbel gevoel, tevreden met de late gelijkmaker maar ook met het gevoel dat er vandaag meer in zat. We kopen er wel niks voor maar we voelen ons toch de morele winnaar.

Volgende week komt leider Houtvenne op bezoek. Op papier een onmogelijke opgave maar net zoals tegen Wiekevorst hebben wij NIKS te verliezen.

 

Speelden mee : Stijn, Jonas, Laurence,Wout T, Michiel, Robby, Simon, Frederick, Joren, Ward, Wout D en gastspeler Brent.

00:05 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Exc. Vorst - SK Heist : 5 - 2

Heist
23/11 Kadetten A Thuismatch tegen SK Heist

 

Verschillende velden waren onbespeelbaar deze zondagvoormiddag. Niet deze van Excelsior Vorst echter. Ondanks de sneeuwval zaterdag en de nachtvorst lagen de velden er zoals gewoonlijk prima bij. SK Heist kwam op bezoek met als inzet de derde plaats. We begonnen sterk aan de match. Er was nog maar net afgetrapt als Frederick de bal kon onderscheppen op het middenveld. Hij stuurde Laurence diep die op zijn beurt Simon bediende en na nog geen 30sec was het al 1-0. We bleven druk zetten en in de 5’ leverde dit collectief jagen een kans op voor Laurence die de 2-0 niet liet liggen en de bal hard voorbij de keeper joeg. Daarna herstelde een technisch sterk Heist het evenwicht en zagen we een van de betere wedstrijden van dit seizoen. De twee ploegen probeerde te voetballen en ondanks de nachtvorst lukte dit meestal aardig. De achterlinie speelde een dijk van een eerste helft. Enkel in de 12’ moesten zij zich bij een stilstaande fase gewonnen geven. 2-1. Voor de rest zaten de aanvallers in de achterzak van Jonathan, Robby, Michiel, Ward en vooral die van Robin, ik denk niet dat die vandaag een duel verloor. In de 20’ draait Frederick zich mooi vrij, hij lanceert Wout T die het duel langs de lijn wint en een instormende Simon bedient die de bal hard in doel trapt. 3-1. Even zijn ze bij Heist van slag en als Simon er nog eens vanonder muist 1’ later kan hij enkel foutief worden gestopt. De penalty wordt door Wout D ingetrapt. 4-1. Beide ploegen blijven goed voetballen. Dat levert nog een prangende fase op in de 33’ als Simon na een actie van Laurence en Wout maar net niet kan intrappen. Ruststand 4-1.

Ook de tweede helft starten we goed. In de 3’ mooie actie van Laurence, de bal komt bij Frederick maar zijn lob gaat nipt naast. Heist heeft nu wel het betere van het spel maar kan onze achterlinie niet uit verband spelen. Het zijn wij die de beste kansen krijgen. In de 13’ actie Wout, Simon, Wout maar net naast en in de 14’ brengt Simon Jonas in schietstelling en deze mist niet. 5-1. Het moet gezegd Heist laat de armen niet hangen en in de 20’ worden zij beloond met de 5-2. In de 25’ stranden zowel Wout als Simon in een actie op de keeper. Vlak daarop moet Joren alles uit de kast halen om de 5-3 te voorkomen. Meteen het laatste gevaarlijke aanvalsfeit van de bezoekers die meestal hun meerdere moeten erkennen in een vandaag sterk spelende Excelsior achterlinie. De laatste kans is nog voor Stijn maar hij komt net te kort om de bal te kunnen intikken.

Verdiende 5-2 overwinning tegen een technisch vaardig en goed voetballend Heist. Nu zondag kunnen we afzakken naar Wiekevorst waar wij niks te verliezen hebben.

 

Speelden mee : Stijn, Jonas, Laurence,Wout T, Michiel, Robby, Robin, Simon, Frederick, Jonathan, Joren, Ward, Joost en Wout D.

 

00:03 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zammel - Exc. Vorst : 0 - 8

Zammel
16/11 Kadetten A Uitmatch bij Zammel

 

Nadat wij zaterdag in de cinema van Hasselt wat cultuur en levenswijsheid hadden opgedaan op kosten van Kim stond vandaag de korte verplaatsing naar Zammel op het programma. Zammel staat achteraan en meestal zijn dat door onderschatting voor ons de moeilijkste matchen. Dit keer echter een geconcentreerd Excelsior in de aanvangsfase dat meteen druk naar voor zette. Reeds in de 2’ een eerste schot op doel van Wout. Dat werd gelost door de thuisdoelman en onze goaltjesdief Simon was er als de kippen bij om de 0-1 in te trappen. In de daaropvolgende minuut voorzet van Michiel en Jonas trapt de bal beheerst in. 0-2. Het ging wat te vlot in de aanvangsfase en we beginnen slordiger te voetballen met veel onnodig balverlies tot gevolg. We blijven de match in handen houden maar Zammel steekt toch een paar keer de neus aan het venster. In de 14’ moet Joren voor het eerste tussenkomen als hij een afgeweken schot met stijl pakt. Dit was meteen het sein om een tandje bij te steken en in de 16’ komt Jonas oog in oog te staan met de doelman maar zijn plaatsbal gaat dit keer naast. In de daaropvolgende fase trapt Wout over. Zammel weert zich als een duivel in een doosje en tackelt wild om zich heen. Simon moet dit aan de lijve ondervinden als een met gestrekt been inkomende verdediger alles wegmaait en Simon even buiten strijd trapt. In de 21’ bedient Laurence Stijn en de 0-3 is een feit. Met nog 10’ te gaan moet Joren nog eens plat. In de tegenactie neemt Wout iedereen op snelheid op de linkerflank maar Stijn krijgt de voorzet er niet in. Als Stijn in de 30’ nog eens de lat treft kunnen we 5’ later gaan rusten met een 0-3 voorsprong en dit zonder groots te spelen.

De tweede helft voetballen we zeker in de aanvangsfase beter dan in de eerste helft. In de 2’ stuit Joost op de keeper en 2 minuten later zet Simon zich door en legt af op Laurence die op de keeper trapt. Joost is er als eerste bij en trap de 0-4 op het bord. Nog eens 2’ later fout op Frederick, strafschop die door keeper Joren wordt omgezet. 0-5. We gaan door op ingeslagen weg en in de 9’ bied Laurence Simon de 0-6 aan en in de 13de minuut kan Joost met een 25 meter trap de 0-7 scoren. Dat was meteen ons 50ste doelpunt van de lopende competitie. In de 15’ trapt Wout T een voorzet van Jonas op de lat. Nu valt het even stil en volgt er een rommelige fase met veel middenveld spel. Het duurt tot in de 25’ alvorens we nog eens wat te zien krijgen. Simon zet een mooie actie op en werkt zich doorheen de thuisverdediging, hij verliest Laurence niet uit het oog en deze neemt in dank het geschenkje aan. 0-8. Nu even dreiging van Zammel maar voor er onheil van komt zit een nog steeds wakkere Joren ertussen. Vlak voor affluiten nog een keer Excelsior maar Stijn kan een voorzet van Laurence net niet omzetten in een doelpunt. Eindstand 0-8.

Nu zondag thuis tegen SK Heist met de derde plaats als inzet.

 

Speelden mee : Stijn, Jonas, Laurence,Wout T, Michiel, Robby, Robin, Simon, Frederick, Jonathan, Joren, Ward, Joost en Wout D.

00:02 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Exc. Vorst - Tongerlo : 6 - 3

Tongerlo
09/11 Kadetten A Thuismatch tegen Tongerlo

 

Vandaag kwam een van de gedoodverfde titelkandidaten op bezoek. Tongerlo liet de laatste weken wel wat van zijn pluimen door het uitvallen van een aantal spelers maar de meeste hiervan konden zij vandaag recupereren. Bij ons moest naast Joost vandaag ook Wout T forfait laten gaan. Dat een in het nieuw uitgedost Vorst “waarvoor dank aan WIJNHANDEL GHOOS” het vandaag zwaar zou hebben bleek al in de 2de minuut. De eerste gevaarlijke aanval van Tongerlo zorgde voor de 0-1. In de 3’ kregen wij onze eerste grote kans, Stijn bediende Simon maar de bal ging nipt naast. Op de tegenstoot krijgt Tongerlo een vrije trap net buiten de 16. Joren zit er prima bij maar was kansloos bij de rebound. Na 4’ stond het dus al 0-2. We lieten wel de armen niet hangen, kregen enkele goede kansen maar werkten deze niet af. 5’ Stijn op Simon maar de doelman zit ertussen, 7’ Frederick op Stijn maar naast, 9’ Michiel op Stijn maar deze mist de controle, 11’ Wout op Stijn maar helaas weer net naast. Wat tegen Hallaar zo makkelijk ging lukte dus vandaag niet. Joren moest in de 12’ alles uit de kast halen om een bal in corner te kunnen duwen en gelukkig trof Tongerlo bij deze corner slechts de lat. Een in de beginfase overspeelde achterlijn kreeg echter steeds meer vat op de bezoekende aanvallers en dat zorgde voor meer rust in de ploeg. Wout kon in de 22’ een aarzeling bij Tongerlo achteraan afstraffen en ons helemaal terug in de match trappen. 1-2. In de 25’ vrije trap van Michiel vanop 25 meter, de keeper haalt hem onder de lat uit maar de bal beland bij Wout, die zet voor, Simon verlengt en Laurence laat de kans niet liggen. 2-2. Met nog 5’ te gaan stuurt Laurence spits Simon diep en de wederopstanding is een feit. 3-2. Wie had dat na een rampzaling matchbegin durven dromen.

In de tweede helft nemen dit keer wij in de beginfase de match in handen. Reeds in de 2’ mooie trap van Jonas maar de doelman tikt over. In de daaropvolgende minuut krijgt Stijn de bal niet onder controle maar Laurence neemt over en zet voor waar Simon (of was het ene van Tongel) binnenkopt. 4-2. In de daaropvolgende fase verrast Jonas vanop 25 meter de doelman doch echter heel nipt naast. Als wij in de 13’ met onze gedachten bij een luid roepende doch echter zeer licht gekwetste Tongerlo speler zijn krijgen wij de 4-3 binnen. Voor de rest was het in de tweede helft een perfecte prestatie van onze achterlinie. Petje af voor hoe de mannen achteraan zich herpakten. We lieten Tongel echter niet meer in de match komen en in de 15’ kon Wout de bal aan de tweede paal binnenleggen. 5-3. Wij bouwden nu wat meer zekerheid in en namen in het midden geen risico’s meer. Kim trapte in deze fase van de match zo hard mee in de lucht dat hij er een verrekking aan overhield. Met nog 10’ op de klok trof Simon nog eens de paal als hij een schot van Stijn probeerde binnen te glijden. Reeds 1’ later wel succes voor Simon als hij een voorzet van Laurence kon benutten. 6-3.In de laatste minuut steken wij nog eens onze neus aan het venster maar Stijn kan een voorzet van Wout net niet intikken.

Verdiende overwinning voor een steeds meer in zichzelf gelovend Excelsior dat in het klassement de suptop nu aanvoert. Zondag om 10h op bezoek bij Zammel waar we ons goed klassement moeten verdedigen.

 

Speelden mee : Stijn, Jonas, Laurence, Michiel, Robby, Robin, Simon, Frederick, Jonathan, Joren, Ward en Wout D.

00:00 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-01-09

Exc. Vorst - Hallaar : 14 - 1

Hallaar
26/10 Kadetten A Thuismatch tegen Hallaar

 

Nog steeds zonder skater Joost die nog niet is verlost van zijn gips en nu ook zonder Laurence die aan de lijve kon ondervinden dat een auto toch iets steviger in elkaar zit dan zijn fiets traden wij aan tegen Hallaar. Aan het klassement te zien was dit een ploeg van ons niveau. Als ik in de 2’ uit de kleedkamers kwam was ik nog net op tijd om Stijn een voorzet van Wout T te zien intrappen. 2-0 riepen ze. Wie dus net als ik niet tijdig langs de zijlijn stond had de 1-0 van Stijn gemist. De preek die ze de laatste weken kregen onder de rust, hadden ze nu blijkbaar gehad voor de match en het was er aan te zien. Hallaar kwam er in de eerste helft niet aan te pas, eindelijk zagen wij nog eens een gedreven en gemotiveerd Excelsior dat de wedstrijd stevig in handen nam. In de 6de minuut bediende Wout D spits Simon die de 3-0 voor zijn rekening nam. Drie minuten later werkte de bezoekende verdediging een voorzet van Stijn in eigen doel. Op het kwartier onze beste aanval. De bal sneed doorheen de bezoekende verdediging en met een mooie plaatsbal zorgde Jonas voor de 5-0. Zelfs kapitein Michiel begon op doel te trappen en in de 20’ trapte hij vanop 20 meter de 6-0 binnen. Nog was de honger niet gestild, in de 27’ bediende Wout T nogmaals Stijn en meteen stond het 7-0. Drie minuten later was het de beurt aan Wout D die zowaar met rechts mooi de 8-0 binnendraaide. Om ook zijn naam in het verslag te zien staan deed Frederick hem dat 1’ later na. Ruststand : 9-0. Ja je leest het goed. 9-0.

Ze zeggen altijd om in de goal te gaan staan daar moet je wel minstens een paar vijzen voor hebben los staan. Wel wij hebben er zo een paar. In de tweede helft ruilde onze prettig gestoorde spits Simon van plaats met keeper Joren. Reeds in de eerste minuut leek dit een prachtzet te zijn. Bij zijn eerste balcontact als veldspeler trapte onze nieuwe spits de 10-0 binnen. Het duurde een poosje alvorens iedereen deze schok had verwerkt tot in de 9’ Jonas over trapte. Dit was meteen het sein om de draad van de eerste helft terug op te nemen en in de 10de minuut zorgde Stijn voor de 11-0. Twee minuten trapte Robin op de paal en nog eens 1 minuut later stuitte Frederick op de doelman. In de 16’ kwam de 12-0 er dan toch. Penalty fout op Stijn. Robin trapte de elfmeter op de keeper maar Wout D was er het snelst bij en had de bal maar voor het inleggen. Met nog een kleine 10’ op de klok even een kleine aarzeling achteraan en Hallaar scoorde de eerredder. 12-1. Het laatste woord was echter weer voor de onze. In de 30’ trapte Joren een voorzet van Stijn als een volleerde spits in een tijd voorbij de keeper en vlak daarop zorgde Jonas voor de 14-1 eindstand.

Wij misten vandaag 2 van onze spelers maar Hallaar naar eigen zeggen 5. Dit kan een reden zijn voor de monsterscore maar dit neemt niet weg dat wij vandaag eindelijk nog eens een prima wedstrijd speelden en verdiend winnend afsloten. Volgend weekend geen match. Volgende wedstrijd op 09 November thuis tegen Tongerlo om 09h30.

 

Speelden mee : Stijn, Jonas, Wout T, Michiel, Robby, Robin, Simon, Frederick, Jonathan, Joren, Ward en Wout D.

 

23:54 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Immer Voort - Exc. Vorst : 0 - 5

immervoort
19/10 Kadetten A Uitmatch bij Immervoort

 

Na de misserabele match van vorige week vandaag op zoek naar eerherstel tegen het nog puntenloze Immervoort. Wie dacht dat we ons lesje wel hadden geleerd kwam zeker in de eerste helft bedrogen uit. In de 3’ stuurt Stijn, Jonas diep maar net als hij wil trappen slaat hij zijn voet om, gelukkig zonder erg maar weg kans. 1’ later nieuwe kans voor Jonas maar hij besluit nipt naast. In de 9de en 10de minuut kan Wout, Simon 2 keer diepsturen maar de keeper zit er telkens goed tussen. En dan? Niks meer. Het was plots Immervoort dat de match in handen nam. Technisch en fysiek de mindere maar zij zetten dit recht met een flinke dosis wilskracht en doorzettingsvermogen iets wat de onze in de kleedkamer hadden achter gelaten. In de 20’ kon Joren een vrije trap nog net onder de lat uithalen en gelukkig trapte die van Immervoort vanop een meter de rebound hoog over doel. Hier kwamen we goed weg. Uit het niets zorgde een bedrijvige Simon “een van de weinige” plots met een individuele actie voor de 0-1. Hij zet zich mooi door en rond beheerst af. Nog geen minuut later moesten we weer een beroep op Joren die in de voeten moest bij een thuisaanvaller. In de laatste minuut moet Joren zich echter toch gewonnen geven. Hij wordt omspeeld door een thuisaanvaller maar gelukkig voor ons raakt hij de bal niet goed bij het trappen en hij mist van vlakbij het lege doel. Een goaltje dat was wel het minste waarop de thuisploeg op dat moment kon aanspraak maken. Onze konijnenpoot maakte duidelijk overuren. Ruststand : 0-1.

Er waren er enkele die tijdens de rust werden gespaard, maar het waren er niet veel. Zo kan voetballen toch niet leuk zijn was de boodschap. Als je zo speelt dan kom je tegen je goesting en dat kan niet de bedoeling zijn. Er voelden er zich een paar aangesproken en de tweede helft plots meer inzet en beweging. In de 3’ dweilt Laurence de lijn af maar er niemand gevolgd om de prima voorzet in te tikken. Twee minuten later zet Laurence 3 man in de wind en lanceert Stijn langs de lijn. Simon is er als de kippen bij om diens voorzet binnen te trappen. 0-2. Nog eens 5’ later pakt Wout eindelijk eens uit, met klasse en puur op techniek zorgt hij voor de 0-3. Nog voor het kwartier is het dit keer Simon die zich doorzet en zijn derde van de morgen voor ons kan binnentrappen. 4-0. Vlak daarop voorzet Wout maar Laurence kan net niet afronden. In de laatste 10’ krijgen we nog een paar kansen maar Simon op pas van Wout, Jonas naast met links en nog eens Simon die hoekschop van Wout overkopt, komen niet tot score. Het is wachten tot 3’ voor affluiten als Jonas een hoekschop trapt, Wout aanneemt en beheerst afwerkt om de forfaitscore op het bord te zien staan. In de laatste seconde eist onze gelegenheidsscheids nog de hoofdrol op. Hij bestraft een terugspeelbal? met een rechtstreekse? vrije trap vanop de kleine rechthoek. Met 10 man op de achterlijn met daarvoor Joren die de bal uit doel kan slaan. Eindstand : 0-5.

Zondag om 9h30 thuis tegen Hallaar. Hopelijk dan iedereen gemotiveerd en op niveau.

 

Speelden mee : Stijn, Jonas, Laurence, Wout T, Michiel, Robby, Robin, Simon, Frederick, Jonathan, Joren, Ward en Wout D.

23:50 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Oefenwedstrijd : Exc. Vorst - KFc Mol : 1 - 1

Kfc Mol
12/10 Kadetten A Oefenwedstrijd KFc Mol

 

Een paar woorden gaan als een rode draad door dit verslag lopen. Zwak, slecht en niet geïnteresseerd. Uit respect voor die enkelen die er toch voor zijn gegaan dan toch maar een verslag gemaakt. Met slecht 3 punten in hun reeks en maar 3 tweedejaars leek dit een hapje te gaan worden, tenminste zo gedroegen wij ons toch. Neem het serieus op en onderschat deze match niet, ik hoor het Kim nog tegen de banken zeggen. Reeds in de 2’ kregen we een eerste waarschuwing als Mol een hoekschop rechtstreeks op de paal trapte. Bij onze eerste aanval in de 6’ trapte Jonas vanop 30meter naar doel. De bezoekende keeper kan de bal nog onder de lat uithalen maar niet vasthouden. Simon reageerde het snelst en kon de 1-0 binnentrappen. Tot daar het goede van de eerste helft. Voor de rest was het huilen met de pet op. Zwak? Neen. Heel slecht. Het was al Mol wat de klok sloeg. Ze combineerde er lustig oplos en we stonden erbij en keken ernaar. Enkel de achterlinie liet zich gelukkig niet wegspelen en het aantal goede kansen voor Mol bleef dan ook heel beperkt. Na 20’ met de ganse ploeg niet in het stuk te zijn voorgekomen, stuurde Wout in de 25’ Stijn diep. De afwerking was op niveau van onze rode draad (zie eerste regel van verslag). In de 30’ dan eindelijk gerechtigheid. Mol zet goed druk en met een mooi onhoudbaar afstandsschot komen de jongens uit mol terug tot 1-1. Ik hoef echt niet te zeggen dat dit verdiend was. Ruststand : 1-1.

Kim bijna niet gehoord tijdens de eerste helft en dat lag niet aan zijn kwetsuur. Blijkbaar alle energie opgespaard voor een grote en luide verdiende bolwassing onder de pauze.

Een ding was zeker, het kon de tweede helft alleen maar beter. En gelukkig was het ook heel wat beter. Goed? Neen. Dat niet maar toch wel net aanvaardbaar. Mol bleef meer dan zijn deel van het spel opeisen maar telkens bij de onze de gaspedaal even inging waren wij gevaarlijk. In de 7’ brengt Stijn ons met een hard goed geplaatst schot terug op voorsprong. 2-1. Mol heeft wel balbezit maar kan geen grote kansen afdwingen. Halfweg de tweede helft kunnen wij dat enkele keren wel. In de 15’ Stijn diep, hij legt hem mooi breed maar Simon trapt de kans naast. Vlak daarop goede doorsteekpas van Frederick en Stijn zorgt voor de 3-1. In de 20’ is Stijn door maar word foutief afgestopt. Wout trapt de vrije trap op de lat en Frederick trapt de rebound binnen. 4-1. Ook de volgende twee kansen zijn voor de onze maar Stijn stuit op de keeper en Jonas trapt hard naast. 5’ voor affluiten krijgt Mol toch waar het al lang recht op had, een tweede doelpunt. Kan Joren nog de eerste kans met een ultieme redding voorkomen tegen de herneming was hij kansloos. De gasten uit Mol bleven erin geloven maar kregen net als wij geen uitgespeelde kansen meer. Eindstand : een overdreven 4-2 overwinning.

Nu zondag om 09h30 bij en tegen het nog puntenloze Immervoort. Iemand zin om ook deze ploeg te onderschatten?

 

Speelden mee : Stijn, Jonas, Wout T, Michiel, Robby, Robin, Simon, Frederick, Jonathan, Joren, Ward en Wout D.

23:47 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Veerle - Exc. Vorst : 0 - 9

Veerle
05/10 Kadetten A Uitmatch bij Veerle

 

Halfweg de jaren negentig hadden ze uitgezonderd in Klein Vorst in Laakdal wel wat anders te doen dan te denken aan gezinsuitbreiding. Gevolg : slecht een dorpsderby bij de Kadetten in Laakdal. Vandaag gingen we dus bij de buren uit Veerle met onze A kadetten op bezoek voor deze derby. We hadden nog een kater van vorige week door te spoelen en sorry voor de jongens van Veerle maar zijn zouden het kind van de rekening worden. In de 2de minuut krijgt Stijn een eerste goede kans maar hij besluit naast. In de 7’ trapt Jonas een hoekschop en Wout scoort met de bil de 0-1. In de 10’ is Stijn dichtbij de 0-2 maar zijn schot strand op de lat. In de 14’ is het echter wel raak, Simon zet zich door op links en Stijn mist dit keer niet, hij trapt de 0-2 hard voorbij de doelman. Vier minuten later nog eens Stijn, hij laat de bal afwijken maar dit keer net naast. 1’ later is het Wout die de geruststellende 0-3 binnenlegt. Met nog 10’ op de klok in de eerste helft steken we nog een tandje bij. Na de perfecte dieptepas van Simon komt Laurence oog in oog te staan met de doelman, hij blijft kalm en schuift de 0-4 in doel. 2’ later draai Simon zich enig mooi vrij in de backline maar hij strand op de keeper. Vlak voor het rustsignaal strand ook Laurence op de keeper en kopt Stijn een voorzet van Wout in zijn handen. We kunnen meteen gaan rusten met een 0-4 voorsprong.

De tweede helft eenzelfde spelbeeld. Reeds in de 3’ ziet Joost een gaatje aan de eerste paal en het staat meteen 0-5. Twee minuten later zien we voor het eerst Joren in actie. Hij komt gepast tussen bij de eerste gevaarlijke Veerle uitbraak. In de 10’ is het weer Simon die zich kan doorzetten, hij bediend Wout, diens schot word gelost door de doelman en Simon is er het snelst bij om een zesde in het netje te leggen. Dan valt de match even stil tot in de 24’ Wout een prima collectieve aanval kan omzetten in doelpunt. 0-7. Nog geen minuut later zet Simon zich voor de zoveelste keer door en hij bied Wout zijn vierde en ons achtste doelpunt aan. Vlak daarop trapt Jonas hard naast en strand Simon nog eens op de keeper. Met nog 5’ te gaan kan Veerle nog eens uitbreken en ze worden beloond met de 1-8. Vlak daarop is het weer aan ons als Jonas de bal tergend traag in doel laat verdwijnen. Deze laatste met dank aan Simon die er voor koos om in plaats van dat goaltje zelf te maken de bal afschermde tot hij over de achterlijn was. Eindstand : 1-9.

Volgende zondag geen competitiematch maar vriendschappelijk tegen FC Mol om 09h30.

 

Speelden mee : Stijn, Jonas, Laurence, Wout T, Michiel, Robby, Robin, Simon, Frederick, Jonathan, Joren, Ward, Joost en Wout D.

23:46 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Exc. Vorst - Herselt : 3 - 5

Herselt
28/09 Kadetten A Thuismatch tegen Herselt

 

Kan een wedstrijd beter beginnen dan vandaag? Ik denk het niet. In de 1’ bal diep op rechts, voorzet van Stijn en Jonas knalt meteen de 1-0 op het bord. In de 2’ echter al meteen een tegenstoot van Herstelt, Joep “die naam hoorde we vandaag veel te veel” trapte de kans over. In de 4’ zet Wout Stijn op weg naar doel. Hij omspeelt de keeper maar een van de verdedigers kan de bal van de lijn glijden. In de 5’ weer Stijn langs rechts maar Wout trapt over. In de 10’ kan Herstel nog eens onder verdrukking uitkomen en meteen staat het 1-1. We blijven echter uitstekend voetballen en in de 11’ draait Laurence zich vrij in de backline maar trapt op de keeper. In de 12’ doet Wout dit nog eens over en in de 14’ trapt Wout een voorzet van Laurence in het zijnet. 3’ later stuurt Jonas Laurence diep maar weer hard net naast. Dit kon niet blijven duren en in de 21’ onderschept Michiel de bal in het midden. Hij stuurt Stijn diep die in de verste hoek de 2-1 oververdiend binnentrapt. Nog is de honger niet gestild en in de 31’ Michiel door op rechts, bal hard voor doel, Stijn laat leep door de benen lopen maar Wout is door deze ingeving net iets te verrast om nog te kunnen dreigen. In de 33’ mooie actie Stijn, Jonas, Wout maar een prachtsave van de keeper voorkomt de 3-1. Als in de 34’ dan ook nog eens een schot van Michiel op het laatste moment wordt afgeblokt kunnen we gaan rusten met maar 2-1.

Reeds in de 1’ van de tweede helft een zoveelste reuzekans als Simon zich doorzet op de achterlijn en de bal mooi achteruitlegt maar er is niemand gevolgd. Het was geleden van in de 10’ van de eerste helft dat Herstelt nog eens in de buurt kwam van onze goal en meteen stond het 2-2, van efficiëntie gesproken. In de 6’ al een eerste reactie van de onze maar Stijn trap net naast. In de 7’ zet Stijn zich door en Simon is er als de kippen bij om de voorzet aan te nemen en in te trappen. 3-2. In de laatste 20’ schiet Joep weer wakker en in elke tegenaanval scoort hij af laat hij scoren. In de 15de, 28ste en 32ste minuut loopt hij er iedereen uit en telkens is Joren kansloos. We vinden geen antwoord op deze kerel en komen zo volledig tegen het spel in 3-5 achter. Tussendoor krijgen we nog een handvol kansen maar we krijgen dat ding maar niet tegen de netten. Eindstand 3-5.

Vandaag onze beste wedstrijd sinds lang, enkel te veel kansen onbenut gelaten en we vonden maar geen antwoord op het fenomeen Joep. Voetbal kan mooi maar onrechtvaardig zijn. Nu zondag een derby in en tegen Veerle, aftrap om 09h30.

 

Speelden mee : Stijn, Jonas, Laurence, Wout T, Michiel, Robby, Robin, Simon, Frederick, Jonathan, Joren, Ward, Joost en Wout D.

23:42 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ramsel - Exc. Vorst : 1 - 5

Bal1
21/09 Kadetten A Uitmatch bij Ramsel

 

Schitterend voetbalweertje zondagvoormiddag en een goed bespeelbaar veld daar in Ramsel. Aan de omkadering zal het dus niet liggen. Ze zagen er steviger uit de gasten van Ramsel maar het waren toch wij die de match in handen namen. Tijdens de eerste 10’ kregen wij enkele kleinere kansjes zonder direct uitzicht te hebben op een doelpunt. In de 12’ kreeg Stijn onze eerste open kans maar hij kon ze niet verzilveren. 2’ later kwamen we bij een geharrewar voor het Ramsel doel tot drie maal toe in scoringspositie maar de bal wilde er niet in. Nog geen minuut later trapte Stijn op de paal. De verdiende voorsprong bleef uit. In de 17’ was het echter wel raak, Laurence zette een mooie actie op over rechts en Frederick kon in 2 tijden de bal in doel werken. 0-1. In de 20’ bij de eerste de beste dreiging van de thuisploeg kregen wij een penalty tegen. Een eerste werk voor Joren, niet alleen lag hij in de goede hoek, de bal ging naast. In de 25’ werkt Frederick zich doorheen de Ramsel achterlinie, legt af op Simon die de 0-2 binnenwerkt. In de 30’ is Simon de aangever van dienst als hij Stijn aanspeelt die via de verste paal de 0-3 scoort. In de 34’ zet Simon zich door maar hij strand op de keeper. De bal komt in de voeten van Laurence die rustig de verdiende 0-4 binnentrapt. In de 35’ steekt Stijn de bal nog eens naast de keeper door maar de bal gaat nipt naast. Ruststand : 0-4.

Ook in de tweede helft hebben wij de match in handen. Reeds in de 3’ kan Joost na een geharrewar voor het thuisdoel, hard de 0-5 binnentrappen. In de 5’ is het Simon die net niet kan afronden en de binnenkant van de paal treft. In de 10’ moet Joren voor het eerst aan de bak. Hij gaat goed in de voeten en kan de bal in corner werken. Dan hebben ook wij even geluk als de bal na de corner op de lat beland. In de 12’ is het alweer aan ons, Simon zet zich door en trapt de bal tegen de netten, de scheids zag echter handspel en het feestje gaat dus niet door. De 0-6 hangt echter in de lucht in we krijgen kansen zat. In de 21’ onze beste aanval van de match. Een goede actie Stijn, Michiel, Laurence en Joost trapt de bal over. In de 27’ trapt Michiel over en 1’ later Jonas naast. Weer 1’ later besluit Laurence op de keeper en kraakt Joost zijn schot. In de 32’ strand gelegenheidsspits Michiel op zijn beurt op de keeper. En dan zal je zien, tegenstoot en Joren kan de 1-5 niet meer voorkomen.

De eerste overwinning is binnen en we zagen dat het goed was. Volgend weekend zondagvoormiddag om 09h30 thuis de altijd moeilijke match tegen Herstelt.

 

Speelden mee : Stijn, Jonas, Laurence, Wout T, Michiel, Robby, Robin, Simon, Frederick, Jonathan, Joren, Ward en Joost.

23:35 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Exc. Vorst - Booischot : 1 - 1

Booischot
14/09 Kadetten A Thuismatch tegen VC Booischot

 

Na de onmogelijke opdracht van vorige week stond zondagmorgen een eerste thuiswedstrijd op het programma tegen VC Booischot. We begonnen aarzelend aan de match en de eerste 5’ nam Booischot de match in handen. Daarna nemen we langzaam over en komt de match in evenwicht. In de 15’ het eerste doelgevaar als Wout Simon een open kans aanbied. Hij strand echter op de keeper. In de 17’ een snelle uitbraak van Booischot. Joren kan het harde schot niet vasthouden en de goed gevolgde Booischotaanvaller heeft maar voor het inleggen. Reeds 1’ later dwingen wij een corner af, Joost brengt hem voor de goal maar de bal beland terug in zijn voeten en hij verrast de bezoekende doelman aan de eerste paal. 1-1. De match gaat nu gelijk op en het duurt tot de 34’ alvorens er nog eens een kans komt. Na een geharrewar voor het Booischotdoel komt de bal bij Frederick maar hij trapt de reuzenkans over. Net voor affluiten krijgt Frederick nog een schietkans maar dit keer zit de keeper ertussen.

De tweede helft is nog beter in evenwicht dan de eerste. In de 4’ moet Joren knap in de voeten bij een snelle tegenaanval. Maar buiten wat kleinere kansen voor beide ploegen is er gedurende de eerste 30’ niet veel te zien in de 16. Er wordt door beide ploegen wel voor iedere cm gestreden vooral op het middenveld. In de laatste 5’ kunnen beide ploegen nog aanspraak maken op de overwinning. Laurence kan op het laatste moment met een ultieme inspanning een open kans in corner verwerken en Stijn kan in de slotminuut een open kans niet benutten, de bal beland in het zijnet.

Met de mentaliteit die we vorig seizoen lieten zien zat er in matchen zoals deze meer in. Misschien moeten we daar maar eens individueel aan beginnen werken. Inzet en doorzettingsvermogen daar kan je op de training niet op trainen, maar dat kan je wel elke training en match laten zien. Elke week weer.

 

Speelden mee : Stijn, Jonas, Laurence, Wout T, Michiel, Robby, Robin, Simon, Frederick, Jonathan, Joren, Ward, Joost en Wout D.

23:33 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Houtvenne - Exc. Vorst : 9 - 0

Houtvenne
07/09 Kadetten A Uitmatch bij Houtvenne A

 

Er zijn zo van die verslagen die je liever niet schrijft en waar je niet goed weet wat je moet inzetten. Wel, dit is er zo een. Je begint met enkel overwinningen in de voorbereiding aan de competitie en al na 5’ weet je, dat gaat hier niet goed aflopen vandaag. De 2-0 stond toen al op het bord en ze bleven van overal komen. Niet dat onze gasten zich niet weerden maar tegen deze ploeg kwamen wij overal tekort. Na een tiental minuten kregen wij een beetje meer grip op de match en werden wij niet meer onder de voet gelopen. Stijn kreeg zelfs een eerste kans, goed en hard getrapt maar nipt naast. Houtvenne bleef echter wel baas en een goed keepende Joren moest zich enkel in de 17’ nog eens gewonnen geven. Voor de rest hield hij met enkele goede reddingen zijn netten schoon. Ruststand : 3-0.

Ook in de tweede helft moeten wij tegen dit technisch sterk, groot en stevig Houtvenne, het spel ondergaan. In de eerste 15’ lukte het nog redelijk. We wilden een afstraffing vermijden en dit leek aardig te lukken. In de 6’ kwamen we 4-0 achter maar we hielden ze nu voorlopig een beetje van de goal weg. In de 8’ werd Simon onderuit getrokken en kregen wij een strafschop. Deze werd gemist en als ook nog een open kopkans werd naast gekopt viel in de 15’de 5-0 aan de overzijde. Nu brak de veer helemaal en vele kopjes gingen naar beneden. Het gevolg hiervan was dat wij in de laatste 15’ nog 4 doelpunten binnenkregen. Eindstand : 9-0.

Een bittere pil, zeker omdat wij na een goede voorbereiding met goede hoop waren begonnen aan het nieuwe seizoen. Een troost, het merendeel van de tegenstanders speelde vorig jaar nog provinciaal bij OHL en ik denk dat wij titelfavoriet nummer 1 al hebben gehad. Wie Houtvenne wil kloppen (Tongerlo??) zal goede papieren moeten hebben.

Volgende week thuis tegen VK Booischot, kop leegmaken en er tegenaan.

 

Speelden mee : Stijn, Jonas, Laurence, Wout T, Robby, Robin, Simon, Frederick, Jonathan, Joren, Ward, Joost en Wout D.

23:31 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Beker van Laakdal

BekerLaakdal VlagLaakdal]


30/08 Kadetten A Beker van Laakdal

 

Zaterdagnamiddag namen wij in Standaard Vorst op tegen de geburen van Veerle met als inzet de beker van Laakdal. Op een wat groot uitgevallen Preminiemenplein trapten wij de laatste match om 16h op gang. Zonder echt te overtuigen, zal wel aan de hitte gelegen hebben, hadden we toch het betere van het spel. Reeds in de 3’ kreeg Fre een eerste kans en nog geen 2’ later kon Stijn de score openen. 1-0. We waren meestal te vinden op de helft van de tegenstander en als Wout in de 12’ met een mooie pas binnendoor Simon lanceert lijkt de match al beslist. 2-0. In de 16’ een actie Wout, Simon, Fre maar de keeper tikt in corner. Dan valt het wat stil en is het wachten tot in de 32’ als Wout op de paal trap en Simon de rebound maar nipt naast werkt alvorens er nog eens iets te beleven valt. Vlak daarop komt Simon nog eens in stelling maar hij trapt op de voet van de keeper. In de laatste minuut duikt Veerle voor het eerst gevaarlijk op voor Joren die een doelpunt voorkomt. Ruststand : 2-0.

Reeds in de 3’ van de herneming neemt Wout de laatste twijfels weg met een mooi afstandschots in de kruising. 3-0. Nu volgt er een kwartiertje waarin wij kans na kans vakkundig de nek omwringen en als het aan de ene kant niet lukt zal je zien dat aan de andere kant wel een doelpunt valt. In de 20’ vrije trap tegen, mooi getrapt en meteen kan Joren voor het eerst dit seizoen de bal uit de netten rapen. In de 26’ rond Simon onze zoveelste kans beheerst af. 4-1. Vlak daarop verdedigen we matig en slikken we onze tweede tegengoal. Ondanks het matig spel “te warm zeker” blijven wij kansen krijgen en in de laatste minuut kan Simon op pas van Joost zijn derde binnentrappen. De eindstand is dan ook 5-2 in het voordeel voor de Excelsior Boys.

De voorbereiding zit erop met alleen maar overwinningen. Zondag beginnen we met een goed gevoel aan het echte werk in Houtvenne.

 

Speelden mee : Joren, Wout T, Robby, Jonathan, Robin, Frederick, Jonas, Simon, Wout D, Stijn, Joost en Ward.

23:28 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Tornooi Larum

Larum
23/08 Kadetten A Tornooi Larum

 

Onder een stralende hemel trapte we de wedstrijd tegen White Star op gang. Zander, Brent en Stienus kwamen onze rangen versterken en het moet gezegd ze deden dit meer dan behoorlijk, we kunnen zelf zeggen heel goed. Reeds in de eerste minuut krijgen we onze eerste kans maar Stijn besluit net iets te zwak. We zitten stevig in de match en als Michiel vanop eigen helft een vrije trap snel neemt  en de bal achter de verdediging legt is Wout D er als de kippen bij om de uitkomende keeper met een mooie lob te verschalken. 1-0. Nog geen 2’ later jaagt Stijn door op de verdediging, de bal komt bij Wout die mooi Simon aanspeelt en onze pocket spit laat de kans niet liggen. 2-0. In de 15’ zet Stijn dit keer Fre op weg naar doel en de 3-0 is meteen een feit. In de 22’ moet Joren voor de eerste keer aan de bak en hij tikt fraai in hoekschop. Vijf minuten later hoekschop voor ons. Jonas gooit hem voor de goal en Wout treft de bovenkant van de lat. Nog geen minuut later steekt Simon de bal mooi binnendoor, Stijn mooi naar de 2de paal maar net naast. Net voor de rust een tegenstoot van White Star en Joren moet de eerste van het seizoen toestaan. 3-1. De ruststand.

Opnieuw hoop bij de bezoekers in het begin van de 2de helft dus maar Jonas druk die reeds in de eerste minuut de kop in met een prachttrap van net buiten de rechthoek, onhoudbaar binnen aan de verste paal. 4-1. Vanaf nu dicteren wij helemaal de wet en 2’ later besluit Jonas maar nipt naast. In de 10’ strafschop op Simon. Zander achter de bal maar hij kan een goede wedstrijd niet bekronen en trapt hem hard op de lat. Geen nood echter in de 14’ draai Wout er eentje mooi binnen langs de paal en nog geen minuut later voorzet Jonas en duivel uit een doosje Simon laat hem leep afwijken zoals hij alleen dat kan en meteen staat het 6-1. In de 26’ kan Brent de kroon op een puike wedstrijd zetten als zijn voorzet binnenwaait aan de tweede paal. De laatste paar kansen gaan nog verloren maar we zagen een goed voetballend Excelsior. De jongens van Kim zijn er bijna klaar voor. Eindstand 7-1.

 

Speelden mee : Joren, Wout T, Michiel, Robin, Frederick, Jonas, Simon, Wout D, Stijn, Zander, Brent, en Stienus.

23:26 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Oefenwedstrijd : Exc. Vorst - Engsbergen : 2 - 0

Engsbergen
20/08 Kadetten A Oefenwedstrijd Engsbergen

 

Vanavond trapten ook de Kadetten A hun nieuwe voetbalseizoen op gang tegen de Limburgers van Engsbergen. In de beginfase hadden de onze licht overwicht maar Engsbegen kon het evenwicht al snel herstellen. Het duurde tot in de 15’ alvorens we de eerste kans te zien kregen. Stijn trapte een actie van Simon en hemzelf maar net langs. Ensgbergen reageerde meteen en kon een drietal doelrijpe kansen bij mekaar voetballen. In de laatste minuut van de eerste helft kregen we een terechte strafschop tegen. Joren haalde hem echter tot twee maal toe uit de benedenhoek en we konden meteen gaan rusten met een 0-0 tussenstand.

De tweede helft duurde het net als in de eerste tot in de 15’ alvorens dit keer Joost de eerste kans kreeg. De bezoekende doelman liet zich echter niet verassen. Beiden ploegen dreigde in deze fase een paar keer maar het was toch Engsbergen dat niet iets beter in de match zat. In de 20’ trapte Wout D; na een geharrewar op de lat en Simon was er als de kippen bij om de rebound in doel te trappen. Engsbergen probeerde onmiddellijk te reageren maar de thuisverdediging gaf geen krimp en verder dan enkele hoekschoppen kwamen de bezoekers niet meer. De onze vonden nog wel de weg naar doel. Jonas onderschepte een uitrap van de bezoekende goalie en met een fraaie trap vanop 30 meter zetten hij net onder de lat de 2-0 eindstand op het bord. Het was niet altijd even goed en een echte ploeg stond er nog niet op het veld, deze overwinning moet echter een opsteker zijn voor de rest van het nog lange voetbalseizoen.

 

Speelden mee : Joren, Laurence, Wout T, Michiel, Robin, Frederick, Jonas, Joost, Simon, Wout D en Stijn.

23:24 Gepost door rob in Wedstrijdverslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |